Микробусът, натъпкан с мигранти, който катастрофира край Чирпан, е бил

...
Микробусът, натъпкан с мигранти, който катастрофира край Чирпан, е бил
Коментари Харесай

Пакистанец е управлявал катастрофиралия на Тракия бус с мигранти

Микробусът, препълнен с мигранти, който катастрофира край Чирпан, е бил претрупан, което е най-вероятната причина за нещастието. Все още се търси водачът, за който се счита, че е пакистански жител.

46 души са пътували в товарния микробус с мигранти. Общото им тегло е било към 3 тона и половина при потенциал о т звук и половина за товар. Претовареният микробус е спукал задна лява гума, отклонява се към дясната мантинела и на практикастанал неуправляем, споделиха от прокуратурата.

" Въпросният микробус, като се изключи че е бил претрупан, е и очевидно в механически не положително положение, което е очевидно, отново ще бъде открито с техническата експертиза само че той е остарял, вижда се, че той безусловно се е разпукал след удара ", съобщи Дичо Атанасов – областен прокурор.

След злополуката в старозагорската болница са докарани 31 от мигрантите в буса. За лекуване остават 9 души, измежду които едно дете. Няма заплаха за живота на никой от тях.

" Един се намира в Клиниката по интензивно лекуване и реанимация, останалите са разпределени в клиниките по неврохирургия, гръдна хирургия и ортопедия. 12-годишното дете остава в клиниката по реанимация. След направените проучвания има усъвършенстване на излива, който имаше в региона на белите дробове. Останалите пациенти са постоянни и без заплаха за живота ", съобщи проф. Йовчо Йовчев – шеф УМБАЛ Стара Загора.

Вече са разпитани над 10 от мигрантите, които са били в микробуса. Всички те са пребивали от към година в Истанбул. Трябвало да платят по 3000 евро, с цел да стигнат в Сърбия, а като доказателство, че са съумели, е трябвала фотография, че към този момент са там, която трябвало да пратят на каналджиите в Турция. След това се е плащала уговорената сума.

" Мигранитите са тръгнали от Истанбул към 120 индивида. На час-два от българската граница напущат рейсовете и потеглят пешком. Със себе си носят сгъваеми стълби, изчакват да се стъмни и минават българо-турската граница благодарение на стълбите. Водачите от Турция остават с тях от самото начало. В България са вървели пешком 3-4 дни до постигане на асфалтов път в област Бургас "

Установено е, че има съпричастност на лица, които са били транспортирани с различен микробус, който е открит празен в Перник. Между буса, който катастрофира на автомагистрала " Тракия " и открития край Перник проверяващите са открили връзка, оповестиха още от прокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР