Микробус с лакомства, приготвени от ученици и от хора с

...
Микробус с лакомства, приготвени от ученици и от хора с
Коментари Харесай

Пътуваща кулинарна трудова борса ще обиколи Банско

Микробус с лакомства, приготвени от възпитаници и от хора с увреждания, ще се движи из улиците на Банско в четвъртък /18 ноември/, оповестиха от пресцентъра на общината.

Това е пътуваща кулинарна трудова борса , в която са се присъединили възпитаници от локалната Професионална гимназия по туризъм " Алеко Константинов " и деца, младежи и възрастни с увреждания от дневен център " Здравец ", показват от общината. От там допълват, че в продължение на половин година всички те са обучавани на разнообразни умения, свързани с готварството, представянето на храната и ресторантьорството. Опит и хрумвания са обменяли в образователната кухня на професионалната гимназия и в кухнята на дневния център.

Кулинарните изненади ще бъдат показани пред евентуални бъдещи работодатели , а пътуващата " Кухня на другарството " ще стигне и до Центъра за настаняване от фамилен вид в Места, където ще зарадват потребителите с домашно сладко, курабии, чай от лековити билки и други приготвени от тях изкушения.

Пътуващата кулинарна трудова борса се провежда от съдружие " Избор " с поддръжката на община Банско и в партньорство с Професионалната гимназия по туризъм " Алеко Константинов ".

Това е заключителната част на план " Кухнята на другарството ", финансиран от Българска асоциация за лица с интелектуални усложнения, с които се демонстрират опциите за трудова реализация на хората с интелектуални усложнения в община Банско, оповестяват от пресцентъра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР