Микро-самолетът Joby разчита на електрическо задвижванеМикро-самолетчето на Joby има 5

...
Микро-самолетът Joby разчита на електрическо задвижванеМикро-самолетчето на Joby има 5
Коментари Харесай

Intel влага $100 млн. в летящо такси

Микро-самолетът Joby разчита на електрическо задвижване

Микро-самолетчето на Joby има 5 места и може да лети над 240 километра с едно зареждане

Intel насочва вложения в размер на 100 млн. $ към дребната компания Joby Aviation, с цел да й помогне да доразработи своята технология за електрически летящи таксита.

Микро-самолетът на Joby е в развой на създаване от 2015 година Машината има няколко мотора и употребява усъвършенствана система за наклоняване, която насочва роторите нагоре за отвесно политане и кацане, само че ги завърта напред за енергийно ефикасен полет сходно на нормално аероплан с крила.

Убедени, че дръзката идея въобще не е смешка, група нови вложители, водени от Intel, измежду които е и Toyota, предоставиха на Joby 100 млн. $ във втори кръг на финансиране на създаването. Според компанията, нейните летящи таксита към този момент са на стадий изпитателни полети.
още по тематиката
Подобно на други концепции за летящи електрически таксита, Joby се надява да понижи трафика и замърсяването в градските центрове и да предложи на градските хора по-бърз, по-чист и по-безопасен метод за пътешестване.

Микро-самолетчето на Joby е с 5 места. То може да лети над 240 километра с едно зареждане. Способно е да се движи по-бързо от съществуващите робокоптери и дава обещание да бъде 100 пъти по-тихо от стандартните самолети по време на политане и кацане.

Предварителната цена ще бъде по-висока от тази на елементарен дребен аероплан с гориво или хеликоптер. Joby обаче счита, че за купувачите това ще се компенсира с течение на времето, защото самолетът може да покрие същото разстояние при една двадесета от цената на силата на обичайните дребни летателни апарати.

Засега Joby се концентрира върху развиването на летящото такси, наблягайки на три основни области: съоръжение със системи за несравнима сигурност, минимизиране на шума и усъвършенстване на покриваните дистанции и скоростта.

„ Intel има вяра, че бъдещето на превоза ще се базира на разбор на данни – без значение дали става дума за самостоятелни коли или самолетни пътувания от последващо потомство ”, сподели Уендъл Брукс, президент на Intel Capital.

По неговите думи, Joby Aviation е съсредоточена върху производството на неповторимо транспортно средство. „ Това е в действителност разтърсваща нова технология, която има капацитет да отстрани географските граници, където хората могат да живеят и работят ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР