Мики Маус, Мечо Пух, Принцесите - това са все герои

...
Мики Маус, Мечо Пух, Принцесите - това са все герои
Коментари Харесай

Хорър филмът, който никой не очакваше

Мики Маус, Мечо Пух, Принцесите - това са все герои на " Дисни ", които ни навяват мемоари от безгрижното детство. Кой да допусна, че някой от тези герои може да бъдат трансфорат в въплъщение на злото и жестокостта?
 Fool Me Once на Netflix - новият сериал, който прикова вниманието на феновете
Новият пристрастяващ трилър на Netflix

Ето с какво да се “детоксикираме ” от коледните филми

Точно това обаче се случи на 1 януари с излизането на филмов откъс на хорър филм, в който основен воин е палач, маскиран като Мики Маус.

Оказва се, че тъкмо от първата секунда на първия ден от 2024 година авторските права на  върху най-ранната версия на анимационния воин са изтекли.

Това значи, че създатели от разнообразни промишлености, в това число филмовата, могат да преработват и употребяват облиците както на Мики, по този начин и на партньорката му Мини. Дори освен това - в действителност всеки може да употребява най-ранните им облици без позволение или възнаграждение.

От това първи се възползваха от развлекателната промишленост и напълно изненадващо на бял свят излезе филмовия откъс на комедийния хорър Mickey`s Mouse Trap.

От късия клип излиза наяве по какъв начин се завързва сюжетът. Група другари провеждат парти-изненада за рождения ден на своя другарка, само че нещата бързо се трансформират от играчка в плачка, когато се натъкват на въоръжен с нож палач, маскиран като Мики Маус.

" Хората не би трябвало да го одобряват прекомерно насериозно, направихме неуместно занимателен филм ", споделя Саймън Филипс - сценарист и продуцент на кино лентата, който също изиграва и мъжа зад маската на Мики.

Според него методът филм за анимационния воин да притегли повече внимание, е вместо фамилна история, да бъде показано нещо ново и ненадейно. " Пълната диаметралност на това, което към този момент съществува ", добавя той в изявление за BBC.

Хорърът Mickey`s Mouse Trap към момента няма доказана премиерна дата, само че се чака да излезе този март, написа още изданието.

За да не остават по-назад обаче, от гейминг промишлеността също побързаха да се възползват от приключването на авторските права на " Дисни " върху Мики Маус.

Видеоиграта, която студио Nightmare Forge Games показа, е озаглавена Infestation 88 и също е с хорър детайли. Целта в нея е оцеляването от паразити, които заплашват да се трансфорат в нещо по-зловещо.

Случаят с ексцентричната приложимост на облика на Мики Маус от разнообразни промишлености обаче не е казус в историята.

При отпадането на авторските права на Мечо Пух, не мина доста време и също излезе филм на ужасите, в който анимационният герой бе пресъздаден по жесток метод. Winnie The Pooh: Blood and Honey обаче е един от най-лошо оценените филми за миналата година.
 “Греховен ” в навечерието на Хелоуин - най-страшния филм съгласно науката
Това ли е най-страшният филм за всички времена

Навреме за Хелоуин

Според Закона за авторското право на Съединени американски щати правата върху героите на " Дисни " се пазят за период от 95 години. И до момента в който с приключването му най-старите версии на Мики Маус към този момент могат да бъдат пресъздавани и употребявани от всеки, компанията към момента държи комерсиалната марка на Мики като собствен идентификатор и като корпоративен амулет. Освен това от " Дисни " припомнят, че по-модерните версии на героя към момента са предпазени с авторски права.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР