Микел Артета заяви, че е било „неприятно решение“ да отнеме

...
Микел Артета заяви, че е било „неприятно решение“ да отнеме
Коментари Харесай

Артета за Обамеянг: Боли ми, че му отнех капитанската лента...

Микел Артета съобщи, че е било „ неприятно решение “ да отнеме капитанската лента от ръката на Пиер-Емерик Обамеянг, като няма да бърза с определянето на нов капитан на .
Габонецът загуби капитанската си лента поради дисциплинарно нарушаване, откакто се завърна късно от позволено пътешестване в чужбина. Той остана отвън състава при триумфа над Саутхемптън с 3:0 през уикенда и няма да играе против Уест Хем в сряда вечер.
„ Това, което мога да кажа в този момент е, че взехме това решение, което, за жалост, е мъчно. Ако трябваше да предпочитам, нямаше да седнал съм тук и да приказвам за това. Мисля, че изказването на клуба е доста ясно. Това е решение, което взехме след последния случай, който имахме с играча, и това е нашата позиция “, стартира испанският управител на „ топчиите “.
Артета е наказвал Обамеянг с оставане отвън групата и в предходни случаи – това стана и за дербито на северен Лондон с Тотнъм през март, когато испанецът остави габонеца отвън състава поради забавяне. Той отпадна от групата и през февруари поради евентуално нарушение на коронавирусните правила.
Александър Лаказет изведе лондончани с лентата против Саутхемптън, само че Артета допусна, че няма да бърза с избора на нов непрекъснат капитан и вместо това ще разчита на водачество на терена.
„ Ситуацията е неприятна. Лидерската група е мощна и ще продължим в същия дух. Следващият капитан е значим. Това е мултикултурна група, която е доста друга, с разнообразни култури и езици. Съставът одобри решението. Те знаят, тъй като се отдадоха и пожелаха нашата просвета, която желаеме да бъдем като клуб. "
" Как желаеме да представляваме нашия клуб на друго равнище, когато е счупено, не можеш да го вземеш. Това е една в действителност непредсказуема среда в спорта и има доста неща, които са сложни. Те се оправят доста добре с всичко това на терена, значимостта, която заемат към клуба. Колко основни бяха в непосредствен сезон. Това желая от тях – да поемат отговорност както на терена, по този начин и отвън него “, продължи Артета.
Запитан по отношение на това дали Обамеянг, който има контракт до 2023, може да бъде продаден през януари, наставникът на отбора добави: „ Всичко, което мога да кажа в този момент е, че взехме това решение, което е мъчно. Не бих желал да седнал съм тук и да приказвам за това. Към момента, той не е замесен в състава. "
" Това, което мога да кажа за момента, е доста за усвояване. Трудно решение за взимане, ще отнеме време. Взехме това решение, тъй като страдаме. Нужно ни е време да зарасне и той не е замесен. Откакто съм тук, взаимоотношенията са доста положителни. Точно поради това е мъчително “.
Арсенал има късмет да измести четвъртия Уест Хем при триумф на „ Емиратс “ довечера, защото изостава на две точки от „ чуковете “. Артета се надява тимът „ да има огъня “, когато играе с момчетата на Дейвид Мойс, без значение от случая с Обамеянг.
„ Надявам се да съм приказвал за нещо друго и за Оба в друг ден. Опитваме се да взимаме тези решения всеки ден и това се опитваме да вършим. Надявам се, че тимът ще има огъня, на следващия ден ще играем пред лична аудитория и се надяваме на добър резултат “, приключи испанският управител.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР