Микел Артета обвини ВАР рефера Лий Мейсън в неразбиране“ от

...
Микел Артета обвини ВАР рефера Лий Мейсън в неразбиране“ от
Коментари Харесай

Артета: ВАР арбитърът от мача с Брентфорд ни коства две точки

Микел Артета упрекна ВАР рефера Лий Мейсън в „ недоумение “ от работата си, откакто арбитърът зачете изравнителния гол на Брентфорд против неговия Арсенал, когато вярното решение бе попадението на „ пчеличките “ да бъде анулирано заради засада.

Голът на Айвън Тоуни в 74-та минута донесе точка на Брентфорд против водача в Премиършип, без значение че асистентът за попадението Кристиан Норгард бе в засада. От Съдийската комисия на Висшата лига признаха, че става въпрос за „ човешка неточност “, защото Мейсън не запомнил да начертае линиите за засада върху полузащитника. В резултат на тази неточност, Мейсън няма да бъде на ВАР за мачовете от този уикенд в Премиършип – за повторно това му се случва, откакто не призна гол на Нюкасъл против Кристъл Палас през септември.

Артета съобщи, че грешката е „ коствала на Арсенал две точки “ в борбата за купата на Висшата лига с Манчестър Сити, като „ жителите “ редуцираха изоставането си от върха на три пункта след победа над Астън Вила на идващия ден. Утре вечер от 21:30 часа следва огромен конфликт сред двата състава на „ Емиратс “.

„ Завършихме мача с Брентфорд, откакто го анализирахме с доказателства и фрагменти, с голям яд и отчаяние. Защото това не беше човешка неточност. Това беше прегледен образец за недоумение от работата ти. Съжалявам, само че това е недопустимо. И това коства на Арсенал две точки и те няма да бъдат възобновени. Така че ще би трябвало да намерим тези две точки някъде другаде в Лигата. Но, в същото време, оценяваме извинението и обясненията, които бяха доста открити, в случай че би трябвало да бъда почтен “, сподели испанският експерт на конференцията си преди утрешния мач.

Артета, който бе асистент на мениджъра на Сити Пеп Гуардиола и двамата дружно завоюваха поредни трофеи на Висшата лига, призна, че " жителите " остават мерилото за Арсенал. " Това, което те реализираха в последните шест години, беше безусловно справедливо. Начинът, по който те играха, бориха се и минаха през компликациите. За нас предизвикването е да стигнем до това равнище ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР