Микаела Шифрин спечели своята 86-та победа в стартовете за Световната

...
Микаела Шифрин спечели своята 86-та победа в стартовете за Световната
Коментари Харесай

Микаела Шифрин изравни рекорда на Ингемар Стенмарк с победа №86 в Световната купа

Микаела Шифрин завоюва своята 86-та победа в стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто победи в гигантския слалом в Оре (Швеция). По този метод тя изравни обсолютния връх за най-вече победи в Световната купа на шведа Ингемар Стенмарк.

Шифрин бе най-бърза в първия манш по-рано през днешния ден, след които тя имаше задатък от 0.58 секунди пред канадката Валери Грение. Грение обаче позволи няколко неточности във второто си втурване, което стори и третата след първия манш Франциска Гритш (Австрия). Така преди своето второ втурване Шифрин на практика имаше преднина от 1.04 по отношение на краткотрайната лидерка Федерика Бриньоне (Италия).
 Шифрин е на един манш от изравняването на върха на Стенмарк, Бертани последна Шифрин е на един манш от изравняването на върха на Стенмарк, Бертани последна
Това се оказа изцяло задоволително за Шифрин, която направи едно по-консервативно каране във втория манш, в който тя загуби 0.40 от Бриньоне. Така на финала с общо време от 1:54.64 минути Шифрин завоюва с задатък от 0.64 пред Бриньоне. Трета на подиума се качи представителката на домакините, олимпийската шампионка в дисциплината от Пекин 2022 Сара Хектор, която приключи на 0.92 от победителката.

За разлика от Стенмарк, който реализира своите 86 победи само в дисциплините слалом (40) и великански слалом (46) Шифрин доближи до тази численост с триумфи във всяка една обособена дисциплинираност. Американката има 52 триумфа в слалома, 20 в гигантския слалом, 5 в Супер-Г, 3 в втурване, 1 в алпийската композиция, 3 в градските надпревари и 2 в паралените стартове.

Освен върха на Стенмарк през днешния ден тя изравни и върховото достижение на австрийката Врени Шнайдер за победи в дисциплината великански слалом при дамите. Двете споделят върха в класирането с по 20 триумфа.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР