Микаела Шифрин спечели своята 83-та победа в Световната купа по

...
Микаела Шифрин спечели своята 83-та победа в Световната купа по
Коментари Харесай

Алпийските ски си имат нова кралица! Шифрин измести Вон от трона

Микаела Шифрин завоюва своята 83-та победа в Световната купа по ски алпийски дисциплини, с която тя излезе еднолично отпред във безконечната класация при дамите. Със своя успех в първия великански слалом в Кронплац (Италия) американката се откъсна пред своята сънародничка Линдзи Вон, която завърши кариерата си с 82 триумфа.

Следващата цел пред Шифрин ще бъде абсолютният връх на именития швед Ингемар Стенмарк, който съумя да завоюва 86 победи в своята кариера.

На „ Ерта “ през днешния ден Шифрин бе над всички и в двата манша и изцяло справедливо победи с задатък от 0.45 секунди по отношение на швейцарката Лара Гут-Бехрами. Трета на подиума се качи представителката на домакините от Италия Федерика Бриньоне, която бе с 1.43 по-бавна от победителката.

На крачка от почетната стълбичка приключи словачката Петра Влъхова, която във втория манш, който бе правилен от нейния треньор Мауро Пини, се придвижи с две места напред. Бившата носителка на огромния бистър глобус изпревари канадката Валери Грение и втората от американките Паула Молцън, която позволи неточност и не приключи.

За Шифрин днешната победа е под №9 от началото на сезона и изцяло предстоящо тя води в генералното класиране за Световната купа. В него с актив от 1417 точки американката води с 556 на Гут-Бехрами, а тройката с пасив от 871 затваря четвъртата от през днешния ден Влъхова.

В борбата за дребния бистър глобус в гигантския слалом със своя четвърти успех в девет старт Шифрин си върна първата позиция. С общо 500 точки американката води с 49 на Марта Басино (Италия), която през днешния ден приключи едвам 10-та. Третата позиция заема Гут-Бехрами, която изостава с 63 пункта от Шифрин.

Световната купа при дамите продължава на следващия ден с втория великански слалом в Кронплац, който автентично трябваше да се организира в Шпиндлерув Млин (Чехия) в събота. Тъй като обаче чешкият курорт ще одобри отсрочения от Загреб (Хърватия) слалом в събота, плануваният за тогава великански слалом бе пренасрочен за на следващия ден в Кронплац.

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР