Микаела Шифрин спечели гигантския слалом в Оре и записа името

...
Микаела Шифрин спечели гигантския слалом в Оре и записа името
Коментари Харесай

Шифрин изравни рекорда на Стенмарк по победи

Микаела Шифрин завоюва гигантския слалом в Оре и записа името си в историята на ските. За 27-годишната Шифрин това е победа номер 86 в надпреварите от Световната купа. Така тя изравни достижението Ингемар Стенмарк, номер едно в света по този индикатор. В съботя тя може да изпревари именития швед.

Освен това американката си обезпечи и Малкия бистър глобус в дисциплината. Тя го прибавя към оценката в слалома и Големия бистър глобус, които към този момент завоюва този сезон. Досега Шифрин беше печелила купата в гигантския слалом единствено един път в кариерата си – през 2019 година

„ Впечатляващ ден. Знаех, че няма да ми бъде по никакъв начин елементарно, само че съм щастлива, че завоювах. Имах проблем с видимостта още при започване на надпреварата. Във втория манш беше още по-трудно. Невероятно е, че спечелвам. Може би след огромната международна купа втората ми фантазия беше да взема купата в гигантския слалом. Но аз научих, че съм я спечелила още преди да пускам, тъй че нямаше какво да предпочитам и карах просто за успеха “, съобщи петкратната носителка на Световната купа.

Шифрин завоюва надпреварата с общо време от 1:54.64 минути. На второ място остана италианката на 0.64 секунди. Третото място беше за представителката на домакините от Швеция Сара Хектор. Словачката Петра Влъхова, французойката Теса Уорли и Валери Грение допълниха Топ 6.

Днешният триумф на Шифрин ѝ донесе и още един връх. За нея това е победа номер 20 в надпревари в гигантския слалом, което я изравни на върха във безконечната ранглиста с швейцарката Френи Шнайдер.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР