Микаела Шифрин се завърна с победа след близо месец и

...
Микаела Шифрин се завърна с победа след близо месец и
Коментари Харесай

Микаела Шифрин с победа № 96 в Световната купа и осми глобус в слалома

Микаела Шифрин се завърна с победа след близо месец и половина неявяване от Световната купа по алпийски дисциплини. Петкратната носителка на огромния бистър глобус завоюва слалома в шведския зимен център Оре.

Американката победи изрично, като изпревари с 1.24 секунди втората Зринка Лютич (Хърватия). Тройката добави Мишел Гизин от Швейцариям, която изостана с 1.34 секунди.

Победата е 96-та за Шифрин, която се завърна след 6-седмично неявяване поради контузия. Въпреки това американката си подсигурява дребната купа в дисциплината слалом за осми път в своята кариера.

Шифрин пропусна основна част от сезона, откакто падна неприятно по време на спускането в Кортина д`Ампецо в края на януари. Швейцарката Лара Гут-Бехрами се възползва от отсъствието на рекордьорката и оглави генералното класиране, записвайки пет победи и още три подиума в последните седмици, с цел да се приближи до втора купа в кариерата си. Вчера стана ясно, че Шифрин няма по какъв начин да навакса пасива си, защото не е подготвена да започва в двете скоростни дисциплини на финалите в Заалбах през идващите две седмици. Така единствената съперничка на Гут-Бехрами остава италианката Федерика Бриньоне.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР