Микаела Шифрин постигна втора победа за два дни в Земеринг.

...
Микаела Шифрин постигна втора победа за два дни в Земеринг.
Коментари Харесай

Шифрин отново би, Крихмайер спечели в Бормио

Микаела Шифрин реализира втора победа за два дни в Земеринг. Вчера тя завоюва първи великански слалом от година насам, през днешния ден го направи още веднъж. Това е успех №79 нея за Световната купа и тя е единствено на три победи от върха на Линдзи Вон. И на 7 от Ингемарк Стенмарк.

За разлика от през вчерашния ден през днешния ден Шифрин изоставаше след първия манш. В него най-хубаво време даде Лара Гут-Бехрами (Швейцария). Във втория обаче тя направи повече неточности и остана втора в крайното класиране на 10 стотни зад американката. Третото място е за италианката Марта Басино.

С днешната победа Шифрин усили задатъка си в генералното класиране. Тя води със 775 точки, пред София Годжа (Италия 470) и Петра Влъхова (Словакия, 456). Влъхова, която през вчерашния ден беше втора, през днешния ден приключи на седмо място.

В подреждането за дребния бистър глобус в гигантския слалом италианката Басино резервира водачеството. Тя има 300 точки, Шифрин е с 260, а Гут-Бехрами – с 252.

При мъжете Винсент Крихмайер реализира победа №14 за Световната купа, като завоюва спускането в Бормио. Успехът е първи за него на пистата „ Стелвио “. 31-годишният австриец изпревари с 0,40 секунди канадеца Джеймс Кроуфорд. Трети се подреди норвежецът Александер Аамод Килде.  се подреди на четвъртото място. Рекордьорът по победи на пистата в Бормио Доминик Парис (Италия) този път остана едвам девети.

Одермат остава отпред за Световната купа с 846 точки. На втора позиция е Килде с 585 точки. В борбата за дребния бистър глобус в спускането Килде е отпред с 405 точки, 99 пред Одермат.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР