Микаела Шифрин подобри рекорда на Ингемар Стенмарк по победи в

...
Микаела Шифрин подобри рекорда на Ингемар Стенмарк по победи в
Коментари Харесай

Шифрин подобри рекорда на Стенмарк – ВИДЕО

Микаела Шифрин усъвършенства върха на Ингемар Стенмарк по победи в международната купа. Тя завоюва слалома в Оре и реализира 87-ми триумф в кариерата си. Последната победа на Стенмарк беше през 1989 година.

Преди ден. С него тя си обезпечи дребния бистър глобус в дисциплината. Тя към този момент беше спечелила предварително Големия бистър глобус и купата в слалома. Серията от върхове и победи е съвършен подарък за рождения ѝ ден. Шифрин ще навърши 28 години след два дни.

Първата победа в кариерата ѝ е точно в Оре – на 20 декември 2012 година Шифрин има 246 старта в Световната купа, 87 победи и 136 подиума.

Иначе през днешния ден тя поведе още след първи манш. – с 69 стотни пред Ана Свен Ларшон и близо секунда пред Уенди Холденер (Швейцария). Предимството ѝ след втория манш беше даже по-голямо и тя приключи с 92 стотни пред Холденер. Ларшон остана трета на 95 стотни. Успехът е 14-и за нея през сезона. Освен това Шифрин трансферира границата от 2000 точки – тя става едвам третата състезателка в историята с сходно достижение.

The perfect run that defines as the best skier of all time
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР