Микаела Шифрин окупира върха в алпийските ски, след като постигна

...
Микаела Шифрин окупира върха в алпийските ски, след като постигна
Коментари Харесай

Микаела Шифрин подобри рекорда на Стенмарк за победи в алпийските ски

Микаела Шифрин окупира върха в алпийските ски, откакто реализира рекордна 87-ма победа в кариерата си. Американката победи в слалома в шведския курорт Оре и по този метод изпревари Ингемар Стенмарк, който държеше първата позиция от 1989 година, когато записа последната си победа.

Преди ден Шифрин в шведския курорт. С него тя си обезпечи дребния бистър глобус в дисциплината, откакто преди този момент беше спечелила предварително Големия бистър глобус и купата в слалома.

Американката записва върха си единствено два дни преди да навърши 28 години.

Тя реализира първата си победа точно в Оре на 20 декември 2012 година в слалома. Шифрин има 246 старта в Световната купа, като печели 87 от тях - 35 %. Американката има и 136 подиума.

През този сезон Шифрин завоюва за пети път Световната купа, като повече пъти Големия бистър глобус е взимала единствено Анемари Мозер-Прьол от Австрия (6). Американката има седем трофеи в слалома, две в гигантския слалом и една в Супер-г.

Още след първото втурване в Оре Шифрин имаше безапелационен задатък, като водеше с 69 стотни пред представителката на домакините Ана Свен Ларшон и близо секунда пред Уенди Холденер (Швейцария).

Предимството ѝ след втория манш беше даже по-голямо, с цел да приключи с 92 стотни пред Холденер и 95 пред Ларшон.

С успеха Шифрин трансферира и границата от 2000 точки от началото на сезона, като става едвам третата състезателка в историята с сходно достижение. Тя взе своя 14-ти триумф за сезон 2022-23.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР