Микаела Шифрин написа нова страница в историята на Световната купа

...
Микаела Шифрин написа нова страница в историята на Световната купа
Коментари Харесай

80-и триумф за Шифрин

Микаела Шифрин написа нова страница в историята на Световната купа по ски-алпийски дисциплини, откакто стана първият играч с 50 победи в една дисциплинираност откакто победи в слалома в Земеринг, Австрия. Американката към този момент държеше върха за най-вече триумфа в една дисциплинираност, защото второто най-хубаво достижение са 46-те победи на именития швед Ингемар Стенмарк в гигантския слалом.
За Шифрин успеха е общо 80-а в кариерата и тя към този момент е на единствено два триумфа зад своята сънародничка Линдзи Вон в битката за второто място във безконечната класация за Световната купа. Лидер в тази ранглиста е Стенмарк, който в своята кариера стъпи 86 пъти на най-високото ходило на подиума.
В самото съревнование Шифрин си обезпечи огромна преднина още след първия манш, а във втория позволи няколко грешки, само че все пак завоюва с задатък от 0,29 секунди пред своята сънародничка Паула Молцън. Трета на подиума се качи представителката на Германия Лена Дюр, която изостана с 0,34 секунди от Шифрин.
За американката днешният триумф беше трети в границите на три дни в Земеринг, откакто тя победи в предходните дни и в двата великански слалома, които се организираха в Земеринг. По този метод за повторно тя печели требъл в австрийския курорт, откакто стори това и през декември 2016, когато още веднъж победи в два великански слалома и един слалом.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР