Мик Шумахер все още не е направил официалния си дебют

...
Мик Шумахер все още не е направил официалния си дебют
Коментари Харесай

Мик Шумахер защити Хамилтън от критиките

Мик Шумахер към момента не е направил формалния си дебют във Формула 1, само че към този момент бе замесен в политическите игри на спорта. Младият немец подписа контракт с американския тим Haas, който е изцяло подсилен механически от Ferrari, които пък влагат съществено в кариерата и развиването на Мик като водач. Синът на легендата и седемкратен международен първенец Михаел Шумахер отбрани огромната звезда на спорта Люис Хамилтън, който тази година изравни великия връх по международни трофеи на татко му.

Според водача на Red Bull Макс Верстапен и доста от критиците триумфите на Люис се дължат 90% на болида на Mercedes и на 10% от гения му. Мик обаче не е склонен с тези изказвания и изрази огромното си почитание към Хамилтън, като даже го съпостави с великия си татко.

„ Когато, в който и да е спорт, има шампионска доминация на един състезател, то постоянно се стига до пропускането на доста значими фактори, виновни за триумфите му. За постигането им се желаят голяма психическа резистентност и неспирна работна нравственос, които не са по силите на всеки, даже бил той водач на най-високо равнище във Формула1. Да, вроденият гений и развиването му са неизменима част от това да бъдеш първенец, само че да наложиш доминация над всичките си съперници, значи, че ти си друг “, разяснява Шумахер.

„ Всичко това има Хамилтън, сходно на татко ми. Двамата са велики първенци и в триумфите им няма и % случайност и никой не може да им отнеме мястото в историята. Разбирам сътрудниците им и критиците, които не са удовлетворени от метода, по който преобладават спорта ни, само че както споделих, към този момент те са свръхамбициозни и знаят тъкмо по какъв начин да реализират задачите си. Те са като огромните айсберги и ние постоянно виждаме единствено техния връх “, приключи метафизичен Мик.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР