Мик Шумахер вече не е част от академията за млади

...
Мик Шумахер вече не е част от академията за млади
Коментари Харесай

Мик Шумахер и Ферари официално се разделиха

Мик Шумахер към този момент не е част от академията за млади водачи на Ферари, откакто германецът реши да преследва други благоприятни условия през 2023 година. Германецът се причисли към програмата на „ Черните кончета “ през 2019, като точно като част от нея той си обезпечи мястото в отбора на Хаас през последните два сезона във Формула 1.
 Шумахер и Ферари се разделят в края на годината Шумахер и Ферари се разделят в края на годината
В своите две години в американския отбор Шумахер взе присъединяване в общо 43 надпревари, като в тях той съумя да влезе два пъти в зоната на точките. Това се случи във Англия и Австрия през тази година, където той приключи надлежно осми и шести в надпревари на „ Силвърстоун “ и „ Ред Бул Ринг “.

Освен водач на Хаас през последните две години той бе и един от аварийните водачи на Ферари. Догодина е доста евентуално синът на седемкратния международен първенец във Формула 1 Михаел Шумахер да заеме позицията на авариен играч в Мерцедес, откакто не съумя да си откри титулярна позиция.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР