Мик Шумахер няма проблеми с увереността след инцидента в Джеда.

...
Мик Шумахер няма проблеми с увереността след инцидента в Джеда.
Коментари Харесай

Мик Шумахер няма проблеми с увереността след инцидента в Джеда

Мик Шумахер няма проблеми с увереността след случая в Джеда. Шефът на тима на Хаас Гюнтер Щайнер не има вяра, че немският играч ще загуби своят увереност, откакто претърпя тежък случай в квалификацията за Гран при на Саудитска Арабия.

Шумахер загуби надзор над своя болид във високоскоростния завой 12 по време на Q2 за Гран при на Саудитска Арабия. Това докара до мощен удар в бариерата от лявата страна на пистата, който повреди огромна част от колата. След това той бе откаран в болница за обзор Шумахер, където бе открито, че не е получил пострадвания. Въпреки всичко той не взе присъединяване в надпреварата по улиците на Джеда. Според изчисленията, злополуката на 23-годишния играч може да коства на екипа към 1 милион щатски $.

Това беше неприятна вест за германеца, който се бореше да запише най-хубавия резултат в кариерата си в F1. Германецът се бори да завоюва първите си точки в международния шампионат с помощта на възхода във формата на Хаас.

Шефът на американския отбор Гюнтер Щайнер счита, че увереността на Шумахер няма да бъде срината от злополуката. Също по този начин той има вяра, че някогашният първенец от Формула 2 ще се възвърне в изискванията на засилена конкуренция в средата на колоната.

„ Не мисля, че той ще загуби убеденост “, сподели Щайнер. „ Очевидно в този момент задачата е малко по-висока от предходната година. Тогава нямаше никакво подозрение, че ще бъдем 19-ти и 20-ти. Бяхме много поредни в това да заемаме последните две места на стартовата решетка. “

„ Затова тази година считаме, че е добре да има по-голям напън върху Шумахер. Той би трябвало да се учи от това. Продължавам да настоявам, че колкото по-високо се изкачвате, толкоз по-рядък става въздухът. Затова би трябвало да се справите с него по най-хубавия метод. “

„ Голямото напрежение част от работата на водач от F1. Трябва да може да се справяте него. То е особено за всеки високопоставени спортисти и мениджъри. Ако този вид не ти подхожда, по-хубаво би трябвало да отидеш да се занимаваш с нещо друго. “

Щайнер счита, че анализът на повода за злополуката с Мик Шумахер ще бъде от основно значение, с цел да му помогне да разбере какво се е случило и да подсигурява, че решителността му няма да бъде накърнена.

„ Трябва да поговорим. Смятам, че той би трябвало да го направи, тъй като ние не сме карали колата. Трябва да покажем това, което той желае да види„, сподели Щайнер. „ Освен това би трябвало да неговите данни и тези на Кевин. Лично аз не съм правил никакви съпоставения. Трябва да разберем точната причина за случая, която ще ни помогне да предотвратяваме такива неща в близко бъдеще. Накрая Мик просто още веднъж ще седне в колата и ще придобие повече сигурност в своето каране “, приключи Гюнтер Щайнер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР