Мик Шумахер и Кими Райконен ще са съотборници в отбора

...
Мик Шумахер и Кими Райконен ще са съотборници в отбора
Коментари Харесай

Кими Райконен и синът на Шумахер ще са съотборници от 2021-ва година

Мик Шумахер и Кими Райконен ще са съотборници в тима на Alfa romeo във Формула 1 през идната година, това гласят клюки е европейските медии.

Договорите и на двамата състезатели ще са с дълготрайност от една година, като те ще бъдат оповестени преди старта на уикенда за Гран При на Айфел тази седмица. В него синът на седемкратния международен първенец Михаел Шумахер ще направи своя дебют по време на първата свободна подготовка, като той ще седна в автомобила на Антонио Джовинаци.

Райконен, който се състезава за основания в Хинвил тим от началото на предишния сезон е решил да удължи своята кариера с още една година, като в нея той ще бъда като наставник на младия немец. На „ Нюрбургринг “ тази седмица, международният първенец за 2007-ма ще стане водачът с най-вече стартове в историята на Формула 1 с 323, откакто на „ Сочи “ преди две седмици той изравни достижението от 322 от Рубенс Барикело.

Шумахер от своя страна е замесен в борба за купа във Формула 2 през тази година, като два кръга преди края на сезона той води с 22 точки пред различен член на академията за млади водачи на Ferrari Калъм Илот, който също ще взе участие в първата подготовка на „ Нюрбургринг “, само че с отбора на Haas.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР