Мик Джагър използва музиката си, за да изрази емоциите на

...
Мик Джагър използва музиката си, за да изрази емоциите на
Коментари Харесай

Скептицизъм и политически послания в новите песни на Мик Джагър

Мик Джагър употребява музиката си, с цел да изрази страстите на английското общество във времената на неустойчивост. „ England Lost” (б. а. „ Англия загуби”) и “Gotta Get a Grip” (б. а. „ Трябва да се стегнем”) са неминуем отговор на „ объркването и раздразнението от времената, в които живеем”, декларира самият Джагър.

74-годишният музикант разяснява, че „ песните са резултат от безпокойството и неизвестността от изменящата се политическа ситуация”.

Британският артист Люк Еванс взе участие в музикалното видео на „ England Lost”, което е прилика за обстановката в страната. Музикантът съпоставя ситуацията с това футболни ентусиасти да станат очевидци на загубата на техния футболен тим.

„ Това е ария за неизвестността и възприятието на неустановеност – по този начин вокалистът разказва парчето. – Така се усещах и аз, до момента в който я писах. Разбира се, има огромна доза възприятие за комизъм, тъй като не обичам да съм прекомерно пряк и еднопосочен, само че също по този начин разкрива чувството за накърнимост в ситуацията ни като страна”.

Блус парчето, разчупено в брейкбийт, е визуализирано с видео в жанр филм ноар. Люк Еванс играе предприемач, който осъзнава, че е преследван. Той бяга през Лондон към покрайнините, където ситуацията става все по-странна. Историята приключва сега, когато предприемачът е заобграден от група хора от провинцията, които му споделят „ Стегни се”.

Посланието на „ Gotta Get A Grip” е еднопосочно и приканва хората да вземат в ръце личния си живот и да изградят своята орис.

Тази ария е денс-рок парче, което също носи злокобен привкус.

Действието във видеото се развива в ексцентричен нощен клуб, като в кулминационната точка си доближава до цялостен безпорядък. С тази ария Мик Джагър се изправя против всичко – от завистта до ксенофобията.

„ Всички си тъпчат джобовете, всеки е на запис – пее музикантът. – Всички вести са фалшиви”.

--> Музикантът написа песните през април и взема решение да ги пусне в този момент, когато са мъчително настоящи, вместо да чака да издаде албум.

„ Не желаех да изчаквам до идната година, когато тези части щяха да изгубят резултата си и да не значат нищо”.

Вокалистът на „ Роулинг Стоунс” разгласи скептицизма си за политическата обстановка, а апелът му към слушателите е да намерят метод да се съвземат макар събитията.

„ Очевидно имаме доста проблеми – прям е Мик Джагър. – Дали съм политически оптимистичен?... Не”. – безапелационен е артистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР