Михайло Мудрик, който премина за 89 милиона паунда в Челси

...
Михайло Мудрик, който премина за 89 милиона паунда в Челси
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Разследват новата звезда на Челси за расизъм

Михайло Мудрик, който мина за 89 милиона паунда в Челси през януарския трансферен прозорец, беше уловен от камера да рецитира текст на песента " Freestyle "  от 2017 година на американския рапър Lil Baby. Расов термин се повтаря на няколко пъти в фрагментите, което води до необятна рецензия към 22-годишния нападател.

Извинение, оповестено пред The Sun от представител на Мудрик гласи: " Михайло надълбоко съжалява за всяка засегнатост, породена от видеото, оповестено в неговия акаунт в ТикТок миналия юли. Докато желанието му беше само да рецитира текст на ария, Михайло съжалява за решението си и откровено приема, че не е било уместно. Вече видеоклипът е отстранен.

 Мудрик се извини за дейностите си, само че водещата антирасистка акция Kick It Out излезе с позиция: " Kick It Out осъжда потреблението на всички расови обиди, в това число думата с " Н "  независимо от подтекста. Думата с " Н " е надълбоко обидна и потреблението на този термин от високопоставени фигури във футбола може единствено да отблъсне хората от играта.

Важно е футболистите да употребяват значимата си платформа по позитивен метод и ние сме окуражени да забележим, че Михайло Мудрик е признал болката, породена от потреблението на тази грозна засегнатост ".

ФА стартира следствие на дейностите на Мудрик и скоро ще се реши дали ще има последици за новото попълнение на Челси.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР