Михаил Въжаров, баща на една от жертвите, заяви пред медиите,

...
Михаил Въжаров, баща на една от жертвите, заяви пред медиите,
Коментари Харесай

Близки на убитите в дискотека Соло се срещнаха с главния прокурор

Михаил Въжаров, татко на една от жертвите, съобщи пред медиите, че молбата за екстрадиция към този момент е подписана

Близки на убитите в дискотека " Соло " се срещнаха с основния прокурор Иван Гешев по отношение на информацията, че наказаният на пожизнен затвор за двойното ликвидиране в дискотека " Соло " през 2009 година Илиян Тодоров е арестуван в Узбекистан, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тодоров бе наказан дефинитивно през 2013 година от висшия съд, четири години след случая, при който починаха 21-годишният хокеист Кирил Въжаров и негов другар - Васил Александров. При разглеждане на делото на първа инстанция – Софийски градски съд, Илиян Тодоров бе оневинен през 2011 година за осъществените от него действия. Две години по-късно присъдата бе променена от Софийския апелативен съд, като Тодоров бе наказан на пожизнен затвор. Впоследствие тази присъда е доказана от Върховен касационен съд.

Михаил Въжаров, татко на Кирил, съобщи пред медиите, че молбата за екстрадиция към този момент е подписана и сега се превежда, с цел да се изпрати в Узбекистан, което ще се случи до два-три дни. „ Правят безусловно всичко допустимо, по най-бързия метод, да го докарат в България “, добави той.

По думите на Въжаров към момента не е извършен видеоконферентния диалог сред основните прокурори на България и Узбекистан, на която да се разиска въпросът за екстрадицията.

Бащата на Кирил Въжаров сподели още, че е научил за задържането на Тодоров от медиите, което по думите му не е редно, само че е получил опрощение от основния прокурор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР