Михаил КръстевМихаил Кръстев, фейсбукКъм 18 юли Чирен е на 41.4%

...
Михаил КръстевМихаил Кръстев, фейсбукКъм 18 юли Чирен е на 41.4%
Коментари Харесай

България е на последно място в ЕС по запълване на газовото си хранилище

  Михаил Кръстев
Михаил Кръстев, фейсбук

Към 18 юли Чирен е на 41.4% от потенциала си при междинна запълняемост на хранилищата в Европейски Съюз от 64.72%. За целия месец юли сме запълнили 6% от потенциала на хранилището. Още на 19 май Европейския съюз вкара минимално условие за запълване на хранилищата от 80% до ноември поради застрашените доставки от Русия. Изпълнението на това условие от България наподобява невероятно, защото точно юни, към този момент изтичащия юли и август са месеците, в които хранилищата се пълнят. Септември цените порастват, а октомври публично стартира отоплителният сезон в Европа.



Страни като Германия, с складове цялостни на 65%, към този момент оповестиха желание за въвеждане на икономии. Страни като Латвия и Унгария, които са на близки проценти до нас, разполагат надлежно с 4 и 10 пъти повече потенциал на хранилищата си.
У нас ограничения не се разискват. Телевизионните студия и цифровите медии обикалят грантови специалисти, професионални политически лъжци и елементарни дилетанти, които изясняват, че всичко е наред и няма проблем с газа.

По повеля или от чиста доверчивост, пропущаме да се подготвим за най-тежката енергийна рецесия от десетилетия. В Европа следва енергиен шовинизъм, тъкмо както имаше здравен подобен по време на пандемията. Няма кой да ни помогне.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР