Михаил Касабов се изправи пред делегатите по време на извънредния

...
Михаил Касабов се изправи пред делегатите по време на извънредния
Коментари Харесай

Михаил Касабов: Всички заедно можем да помогнем на нашия футбол

Михаил Касабов се изправи пред делегатите по време на изключителния Конгрес на БФС. Опитният функционер разкри проектите си за бъдещето, в случай че бъде определен за президент на родния футбол.

Ето какво показа Касабов пред делегатите:

„ Повечето ме познават и знаят, че не обичам да приказвам дълго. Казвал се Михаил Касабов и от 45 години съм обвързван с българския футбол. В последните 28 години съм вицепрезидент на футболния съюз, отговарящ за интернационалната активност. Не мога да обещая смяна с магическа пръчка. Мога да обещая, че в случай че получа доверие, ще извърша обещанието си. В ИК ще има шест сегашни члена на ИК и осем нови, само че няма да има президенти, притежатели или визиите от професионалния футбол. Тези хора би трябвало да са в ръководството на футболната лига. Тя да получи последователно права. Така е в множеството страни в Европа и ние би трябвало да се стремим натам. БФС би трябвало да се концентрира върху аматьорския и ДЮШ. Методично би трябвало да оказваме помощ на децата. Това е главната задача на футболния съюз, с цел да построява потомство, което да премине в професионалния футбол “.

„ Също по този начин Купата на България може да бъде върната във футболния съюз, защото по този начин е в множеството страни. Ще предизвиквам необятна полемика. Вратите ще са ми отворени за всички, които имат рационални хрумвания и да се помогне на футбола ни да бъде там, където беше. Сигурен съм, че по този начин ще реализираме мечтаните от всички нас резултати. От УЕФА и ФИФА ни пожелаха обединяване. Всички дружно можем да помогнем на българския футбол
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР