Михаил Фридман, един от най-богатите хора в Русия, иска обезщетение

...
Михаил Фридман, един от най-богатите хора в Русия, иска обезщетение
Коментари Харесай

Руски олигарх търси обезщетение от Люксембург за активи на стойност 15 милиарда долара

Михаил Фридман, един от най-богатите хора в Русия, желае обезщетение за наказания, свързани с вреди от Люксембург за активи на стойност 15,8 милиарда $ и възнамерява да заведе дребното херцогство в съда, в случай че не може да се съгласи погашение, съгласно хора, осведомени с въпроса.

Оспорването, подадено през февруари, прави Фридман първият олигарх, който желае отплата за наказания против него поради нашествието на Русия в Украйна, откакто той сполучливо оспори някои от основанията за рестриктивните мерки на Европейски Съюз предишния месец.

Ако успее, Фридман евентуално ще има право на доста погашение според неразбираем контракт от 1989 година сред Белгия, Люксембург и Съветския съюз, защитаващ активите на вложителите от реквизиция и национализация, т.к. както и „ всевъзможни други ограничения с сходен резултат “.

Заплахата на Фридман е последният залп в правосъдна борба със западните управляващи по отношение на глобите против него. Роденият в Украйна олигарх, който се реалокира в Лондон преди десетилетие, в началото предло...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР