Михаела Стоичкова е новият директор на Българската професионална футболна лига

...
Михаела Стоичкова е новият директор на Българската професионална футболна лига
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА: Дъщерята на Стоичков стана директор на Професионалната футболна лига

Михаела Стоичкова е новият шеф на Българската професионална футболна лига (ПФЛ), заяви " Сега ".

Голямата щерка на легендата Христо Стоичков ще дава отговор за " връзките и стратегическите интернационалните взаимоотношения ", оповестиха от организацията на професионалните клубове, администрираща шампионата за Купата на България.

34-годишната Стоичкова поема позицията по персонална покана от определения през юли за нов президент на ПФЛ Атанас Караиванов и публично ще встъпи в служба през идната седмица.

" Моята задача е да върнем усещанията върху българския футбол като полезност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която желая още веднъж да бъде значима за българските играчи, тимове и почитатели. Избрах да поема тази нова роля след дълъг размисъл, само че не с цел да виждам в предишното, а с цел да подтикваме дружно с екипа ми това, което цяла България копнее да види в бъдещето. Зарядът е голям, стимулирани сме да изпълним действителна смяна и развиване на образа на българския футбол. Еволюцията на спорта стартира първо от нас самите - нашето държание и образеца, който даваме и постановяваме като стандарти ", се споделя в формалното послание на Стоичкова.

От управлението на ПФЛ пък допълниха, че " екипът на Михаела Стоичкова работи по основаването на дълготраен проект за развиване ", който ще бъде показан в детайли през октомври.

Според информацията към този момент е стартирана работа по основаване на " напълно нова визия на лигата, привличането на първата вълна от интернационалните сътрудници и широкообхватна маркетинг тактика ".

" Ще работя върху основаването на доста по-добри условия и благоприятни условия за българските клубове и футболисти. Имала съм достойнството да следя голям брой футболни организации по света и да изградя връзки, които желая да предам на българския стадион. Ангажирам цялостния си потенциал, с цел да съм сигурна, че ще надградим изцяло доверието в българските футболисти. Всички интернационалните контакти, които съм отглеждала с години, ще бъдат впрегнати в помощ за основаването и стимулирането на ново потомство български футбол ", споделя още Стоичкова.

Шефът на ПФЛ Атанас Караиванов изрази признателност към дъщерята на Стоичков в свое настрана послание.

" Убеден съм, че солидният интернационален опит в бизнес среди, който има, силата, с която зарежда всички, персоналната известност и желанието да се свърже с футбола, ще вдъхновят нашите клубове и всички почитатели на най-популярната игра в света. Споделям визията, че Михаела ще ентусиазира и нас, като концентрира повече интерес и доверие към организацията. В същото време осъзнавам отговорността и тежестта на уговорката, който поема, като ѝ давам обещание цялостната си поддръжка! ", съобщи някогашният състезателен публицист.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР