Михаела Овчарова дари косата си за изработване на перука за

...
Михаела Овчарова дари косата си за изработване на перука за
Коментари Харесай

9-годишно момиче от Смолян дари косата си за онкоболни

Михаела Овчарова подари косата си за разработване на перука за онкоболни. 9-годишното момиче от Смолян избра да помогне на нуждаещите се, като за задачата подари 33 см. от косата си при прочут в родопския град фризьор.

Михаела от години живее със фамилията си в Швейцария, като концепцията дава татко ѝ Владимир, който е прочут футболен рефер и зад граница, написа "Дарик ".

След като приела от сърце концепцията, Михаела избрала да помогне на болен в родината си, се възползвала от прибирането на фамилията ѝ в България за празниците да направи положителното дело.



Семейството на дребното момиче се занимава с щедрост години наред, само че не обявява положителните си акции. Владимир Овчаров, като се изключи че оказва помощ на нуждаещи се фамилии, подарява и постоянно кръв, като това се случва два пъти в годината, като на този стадий това го е правил седемнадесет пъти.

„ Участваме в доста благотворителни групи в обществените мрежи, оказваме помощ, с каквото можем. Радвам се, че Михаела направи това положително дело “, разяснява Владимир. Досега, Михаела в никакъв случай не е била подкастряне толкоз ниско, като косата ѝ е достигнала дължина от близо към 50 см. Днес, косата ще бъде изпратена на Асоциация за предварителна защита на рака „ Промени живота си в този момент “, с цел да бъде направена перука на нуждаеща се дама.

„ Тази концепция ми пристигна, откакто видях, че моя съученичка от спортното учебно заведение направи сходен жест, дружно с щерка си. Чел съм доста по казуса, приказвах и срещнах с това и щерка ми, като един ден връщайки се от учебно заведение ми сподели, че и тя желае да помогне “, описа още Овчаров. От неговите думи стана ясно още, че хора с сходни проблеми в Швейцария получават цялостна поддръжка от страната и цялото лекуване, без значение от какви процедури се нуждае пациента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР