Михаел Шумахер продължава да се бори за пълно възстановяване след

...
Михаел Шумахер продължава да се бори за пълно възстановяване след
Коментари Харесай

Кръвта вода не става! Състезателният ген на Шумахер е непобедим

Михаел Шумахер продължава да се бори за цялостно възобновяване след претърпяното тежко рухване по време ски през декември 2013 година, само че неговият спортен ген е затвърден в следващ член на семейството. Неговият наследник Мик завоюва първата си купа, написа Блиц.

19-годишният правоприемник на именития седемкратен отличник на Формула 1 стана първенец в Европейската Формула 3. За това беше задоволително второто място във второто съревнование на пистата „ Хокенхайм “. Титлата дава опция на Мик Шумахер да се състезава във Формула 1 през идната година. В най-елитния авто спорт обаче има доста малко вакантни места за 2019 година и са наследника на фамилия Шумахер по евентуално наподобява преместването във Формула 2.

Мик Шумахер завоюва осем победи в 12 надпревари, в това число и пет следващи. Той се състезава за спонсорирания от „ Мерцедес “ тим Према. През предишния сезон, негов дебютен във Формула 3, наследникът на Пилето зае 12-о място в общото класиране.

Любопитното е, че през 1990 година самият Михаел Шумахер печели купата в Германската Формула 3. Година по-късно той към този момент кара във Формула 1 за Джордан. Сред първенците в надпреварите е и четирикратният отличник на Формула 1 Люис Хамилтън.

Директорът на „ Мерцедес моторшпорт “ Тото Волф, който управлява и тима на „ сребърните звезди “ във Формула 1, разгласи, че Мик Шумахер има голям капацитет и няма да е изключено в скоро време наследникът на Шуми да седне в болид от най-престижните автомобилни надпревари.

„ Вниманието към него не спря от първите му крачки в автомобилизма. Състезава се под огромно напрежение. Не е елементарно за младеж да се оправи с всичко това, изключително, откакто сезонът не стартира добре. Представянето му през втората половина на шампионата беше в действителност впечатляващо. Мик показва, че може да се бори за поставените си цели и да ги реализира. Предстои му огромно бъдеще и може да стане един от огромните в историята на Формула 1 “, разяснява Тото Волф.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР