Мигрената е доста срещана причина за силно главоболие. Милини хора

...
Мигрената е доста срещана причина за силно главоболие. Милини хора
Коментари Харесай

Имате ли тези симптоми? Вероятно страдате от мигрена

Мигрената е много срещана причина за мощно главоболие. Милини хора по света страдат от това заболяване. А съгласно някои статистики дамите са по-склонни да имат неприятни крампи и болки в главата. Тя протича  с епизодична пулсираща болежка в разнообразни елементи на главата. Пациентите постоянно сочат едната половина на черепа, само че споделят, че болката може се реалокира  в другата част на полукълбото, частта на слепоочието, очите и тилната област. Физическата интензивност може да утежни болките и спазмите. Симптомите са тежки в друга степен  за всеки човек.

Какви са признаците и вашето главоболие дали е тип мигрена?

Аура

Понякога страдащите от мигрена усещат това събитие. То се показва в мигащи светлини, петна или линии, влизащи в периферното зрение. Те се огъват и бързо минават през зрителното поле, причинявайки възприятие за мощни болки в главата. Понякога тези болки могат да лишават и час.

Депресия, нервност или възбуденост

Това не е типично за признак  и доста хора не допускат, че са признаци на мигрена. Промените в настроението се предизвикват и от мигрена, без човек да подозира за това. Някои пациенти могат да се почувстват  тежко депресирани.

Недостатъчен сън

Ако се разсъните с чувство за тежест в очите и главата, това може да е симптом на мигрена. Страдащите от мигрена също по този начин имат проблеми с качествения сън.

Запушване на носа

Някои хора страдащи от мигрена постоянно са със съпътстващи болести на  възпалителен синузит. В тежки случаи на синусите би трябвало да се извърши посредством пункция дрениране на отворите.

Желание за консумация на сладко

Ако ни се прииска внезапно да хапнем нещо сладко или желаеме да ядем доста от него, това може да е припадък на мигрена. След като похапнем, незабавно мигрената ще последва.

Пулсиращо главоболие

Това е характерен признак на мигрена. Ако пулсацията се реалокира от едното полукълбо в другото или в случай че усещате идентична активност и в двете полукълба, това несъмнено е знак, че имате синдром на мигрена.

Болка в очите

Мигрената постоянно е съпроводена от болежка в очните ябълки и челото. При доста тежки епизоди някои хора споделят, че даже имат усложнения при отваряне на очите.

Болки в шията и врата

Усещане за стягащи чувства в шията или врата, като че ли нещо ви притиска са типични признаци на мигренозен припадък.

Често уриниране

Ако човек забележи, че  често му се върви до тоалетната, последното нещо, което му идва мислено е, че се появяват признаци на мигрена. Въпреки това, в случай че забележи появяването на болежка в главата скоро по-късно, това би трябвало да бъде симптом.
Боли ви глава? Ето какво да извършите!
Всеки се е сблъсквал с неприятната болежка в главата и то доста пъти в живота си. Много постоянно хората незабавно прибягват по хапчета, така ка...
Прочети повече
Прозяване

То е от главните признаци на мигрена, само че също по този начин и демонстрация на възприятие на уморяване и изтощение. Поне трийсет % от страдащите от мигрена се прозяват неконтролируемо преди пристъпа, като че ли са задъхани.

Гадене и повръщане

Ако пулсиращата болежка е доста мощна, страдащите от мигрена могат да изпитат позиви за гадене или повръщане. Развива се чувството за виене на свят, което утежнява ситуацията.

Статията има осведомителен темперамент и не може да замести прегледа при доктор – експерт! При съществуване на някои от признаците, разказани нагоре, потърсете здравна помощ.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР