Миграцията може да бъде разлагаща сила за Европейския съюз заради

...
Миграцията може да бъде разлагаща сила за Европейския съюз заради
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Миграцията може да бъде разлагаща сила за Европейския съюз заради различията между страните

Миграцията може да бъде " разлагаща мощ за Европейския съюз " поради дълбоките културни разлики сред страните и дълготрайната им некадърност да се спогодят за обща мигрантска политика " сподели Борел в оповестено през днешния ден изявление за английския вестник " Гардиън ".

" Някои членове на Европейски Съюз имат " японски жанр ": ние не желаеме да се смесваме, не желаеме мигранти, не желаеме да одобряваме външни хора. Искаме си нашата непорочност ", означи Борел. Той акцентира, че тъкмо противоположното, Европа има потребност от мигранти, с цел да противодейства на трендовете на понижаване на популацията.

Европейската комисия в това време заяви през днешния ден, че отпуска на Тунис 127 милиона евро в сходство с подписания от Европейски Съюз и северноафриканската страна меморандум за съгласие в региона на миграцията.

Пакетът включва помощ в размер на 67 милиона евро за битка с трафика на хора. Тези пари ще бъдат предоставени през идващите дни по линия на тясното съдействие с Тунис в битката против мрежите за незаконен трафик, сподели говорителката на Европейската комисия Ана Писонеро.

Тя посочи, че останалите 60 милиона евро ще бъдат отпуснати под формата на бюджетна поддръжка.

Германското държавно управление ще финансира неправителствени организации, работещи в поддръжка на мигранти и бежанци, идващи в Италия по море и откакто са пристигнали, сподели през днешния ден пред АНСА представител на немското министерство на външните работи.

Източници от канцеларията на италианския министър председател Джорджа Мелони показаха изненада от това изказване.

" Италианското държавно управление неотложно ще потърси контакт с немските управляващи за обяснение. Надяваме се, че известието не е правилно, защото финансиране от Германия на действия на неправителствени организации на територията на Италия би било сериозна особеност ", сподели един от цитираните източници.

Броят на мигрантите, пристигнали по море в Итабия, се усили тази година със 100 % до 132 832, сочат данни на министерството на вътрешните работи. 1599 мигранти и бежанци са починали или изчезнали в централната част на Средиземно море от началото на годината съгласно службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците. Няколко кораба на немски неправителствени организации търсят и спасавят хора в региона, отбелязва АНСА.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР