Миграцията е сред основните причини за обезлюдяването на населени места

...
Миграцията е сред основните причини за обезлюдяването на населени места
Коментари Харесай

Преброяването: 22.1% са отишли от града на село, 15.6% от се...

Миграцията е измежду главните аргументи за обезлюдяването на обитаеми места в Хасковка област, дружно с негативния натурален приръст. Най- постоянно  обаче поданици на региона се реалокират да живеят отвън нея в търсене на по- положителни работа и обучение. Извън региона са  отишли 62.9 на 100 от мигриралите. Останалите 37.1 на 100 са се преместили в обитаемо място в региона,  показват данните на Национален статистически институт след извършеното  м.г. броене на популацията.  Според данните, оповестени по- рано, популацията на региона е намаляло с 34 673 или с 14 % за 10 години.

Миграцията на популацията е главен фактор, който оказва въздействие върху броя и структурите на популацията както на страната като цяло, по този начин и за обособените райони и територии, показват от Национален статистически институт. 

В народен мащаб най- огромна е миграцията от градовете към градовете.  В различен град са се преселили 56.6 на 100 от мигриралите. От град на село са отишли да живеят 22.1 % от преместилите се.  Това е любопитен %, който евентуално се изяснява с пандемичните последни 2 години, когато  много хора потърсиха спокойствието на селата, изключително с опцията да се  работи  у дома. 

От села в град са се преместили по- малко от мигриралите- едвам 15.6 на 100. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР