„Мигрантският поток през границата не стихва, а на терен няма

...
„Мигрантският поток през границата не стихва, а на терен няма
Коментари Харесай

Мажд Алгафари: Някой си играе с националната сигурност, оградата ни е като швейцарско сирене

„ Мигрантският поток през границата не стихва, а на терен няма качествени експерти, които да разпитват арестуваните и по този начин да отсяват евентуално рисковите ". Това сподели в студиото на „ Лице в лице " преводачът и специалист по тематиката Мажд Алгафари.

По думите му все още множеството от незаконно влизащите са стопански имигранти.

„ 90% бих споделил, че са безспорни нарушители ", добави той.

Според него най-нагло се държат пакистанци и афганистанци, които не се подчиняват на управляващите и лъжат разпитващите в очите.

Няма обаче кой да го разбере: „ Преводачи има, само че не и на границата, никой няма да им работи за 15 лева на час ".

Мажд Алгафари още веднъж акцентира, че би трябвало да бъдат изменени наредбите, с които се регламентира заплащането на преводачите, тъй като сега за алегорични суми работят некомпетентни хора.
Той даде образец със върла преводачка към консулство, която съвсем е вкарала България в дипломатически скандал.

„ Проблемът обаче не е единствено в преводачите. Поток си има, каналджийството си работи, мрежата ни е като швейцарско сирене ", съобщи Алгафари и запита за какво публицистите са допускани единствено в избрани сектори от оградата по границата с Турция.

Преминалите на наша територия трафиканти пък се случвало и да не бъдат преследвани от граничарите... тъй като щели да носят отговорност, в случай че повредят по пресечения терен патрулния автомобил.

Алгафари уточни, че тези, които въпреки всичко биват спирани, са заставяни да желаят леговище.

„ Някои си играят с националната сигурност... Всичките ни политици до един си играят с националната сигурност. Много пари се изкарват около бежанците, има си черни каси за тази работа. За бежанците идват доста пари от Европа - не се ли усвоят, би трябвало да ги върнем ", разяснява той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР