Мигрантският натиск върху Кипър е проблем не само за него,

...
Мигрантският натиск върху Кипър е проблем не само за него,
Коментари Харесай

ЕК: Мигрантският натиск върху Кипър е проблем за Европа

Мигрантският напън върху Кипър е проблем освен за него, само че и за Европа, уточни заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, който е на посещаване на острова. Той акцентира нуждата от приемането на нова, поредна европейска рамка за ръководство на миграцията и убежището.

Кипър ще бъде подкрепят с обилно финансиране от Европейски Съюз за ръководството на всички процедури за леговище и приемане на мигранти, увери заместник-председателят на Еврокомисията Маргаритис Схинас.

Днес дружно с кипърския вътрешен министър Никос Нурис той посети места на демаркационната „ зелена линия” на острова, през която минават 85% от нелегално влизащите в страната.

Поради размера и ресурсите, с които разполага, Кипър носи на плещите си извънредно огромна, непропорционална тежест на отговорност за цяла Европа, призна Схинас.

За решение на проблемите с миграцията би трябвало да има огромна вълна от завръщания в страните им на тези, които нямат право да останат в Европа, сподели още еврокомисарят.

През март той ще посети Турция и ще разиска въпроса за противозаконните миграционни потоци от нея към Кипър, като особено внимание ще бъде обърнато на турското крайбрежие, летището в Истанбул и полетите на турските авиолинии към северната част на острова.

Необходима е нова, поредна европейска рамка за ръководство на миграцията и убежището, договарянията по която напредват, означи Маргаритис Схинас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР