Мигрантският натиск през българо-гръцката граница се е увеличил повече от

...
Мигрантският натиск през българо-гръцката граница се е увеличил повече от
Коментари Харесай

Мигрантският натиск през българо-гръцката граница се е увеличил повече от 5 пъти

Мигрантският напън през българо-гръцката граница се е нараснал повече от пет пъти, в съпоставяне със същия интервал на предходната година - от януари до септември.

Затова от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че подхващат профилирани интервенции против противозаконното прекосяване на границите ни с Гърция и Турция. В хода на акцията са тествани общо 492 автомобила, 745 лица, 33 заложни къщи и 53 хотела и къщи за посетители. Задържани са 36 нелеглано минали през границата и двама техни водачи. "Над 2 хиляди незаконни мигранти са пробвали да преминат през гръцката граница в страната ни и не са били позволени. За същия интервал през предходната година, от януари до септември, те са били доста по-малко ", изясни пред БНР шефът на Гранична полиция-Смолян Стоян Мандаджиев.

"За 2017 година за този интервал от 1-ви януари до 30 септември са недопуснати 390 лица на българо-гръцката граница. За същия интервал на тази година лицата са 2005. Тоест записано е 514% нарастване на този напън. Задържаните лица до 30.09.2017 година са 137, за същия интервал на 2018 година са 228 лица. Процентно - 166% нарастване. Това наложи да предприемем редица ограничения за противопоставяне на този тип престъпност ", сподели още той.

Затова на границата се организират акции по задържането на мигранти, разгласи шефът на РДВР-Хасково Ангел Цанков. "Целта на интервенцията е определяне на незаконни схеми за незаконна миграция през държавната граница ", разгласи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР