Мигрантският натиск по границата на Полша с Беларус се възобнови

...
Мигрантският натиск по границата на Полша с Беларус се възобнови
Коментари Харесай

Възобновяване на мигрантския натиск по границата на Полша с Беларус

Мигрантският напън по границата на Полша с Беларус се възобнови през днешния ден. Само ден откакто хората бяха евакуирани от лагера край беларуското гранично населено място Брузги, Варшава упрекна управляващите в Минск, че транспортират с камиони стотици мигранти назад към границата и по-късно ги подтикват да обхванат нелегално на полска територия.

Достъпът до граничния района е стеснен за медии заради настоящото изключително състояние от полска страна. Според полските управляващи към 500 души са се пробвали да премиант границата. В конфликти с тях са потърпевши леко четирима полски бойци. Задържани са били 45 души.

Обвинението на Полша допуска, че рецесията не е била позволена посредством явна смяна на курса на Минск, който в четвъртък разчисти главните лагери до границата и разреши първия полет за репатриране към 400 иракчани.

Говорителят на полската гранична защита Анна Михалска сподели, че в четвъртък вечерта, единствено часове след разчистването на лагерите, белоруските управляващи към този момент транспортират стотици назад и ги принуждават да се опитат да преминат в тъмното.

Междувременно в изявление за Би Би Си президентът на Беларус Александър Лукашенко още веднъж отхвърли, че е провел мигрантската гранична рецесия, само че на въпрос дали Беларус оказва помощ на мигрантите да се опитат да преминат в Полша, той сподели:

" Мисля, че това е безусловно допустимо. Ние сме славяни. Имаме сърца. Нашите войски знаят, че мигрантите отиват в Германия ".

" Може би някой им е оказал помощ ", добави той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР