Мигрантският натиск от началото на 2023 г. е с 40

...
Мигрантският натиск от началото на 2023 г. е с 40
Коментари Харесай

Мигрантският натиск от началото на 2023 г. е с 40 процента по-висок

Мигрантският напън от началото на 2023 година е с 40 % по-висок, регистрираха в годишния си разбор от Групово дело " Гранична полиция ".

За предходната година са предотвратени над 168 000 опита за нелегално влизане в страната. Възможно е част от лицата, независимо завърнали се навътре в прилежащи страни, откакто са открили съществуване на български патрули и постове по линията на държавната граница, да са създали повече от един опит за прекосяване на територията на България, прецизират от " Гранична полиция ".

Българските гранични управляващи са задържали 2298 жители на трети страни на вход на външни и вътрешни граници, което демонстрира нарастване с 66% по отношение на миналата година.

За нелегално влизане отвън зоната на граничните пунктове са арестувани 1915 лица, а на Граничен контролно-пропусквателен пункт - 383 лица.

Най-много от арестуваните за нарушение на държавната граница са жителите на Сирия, Афганистан, Ирак, Мароко и други

На граничните пунктове са открити 12 008 лица и 160 автомобила, оповестени за търсене.

Образувани със 78% повече досъдебни производства за осъществени закононарушения по член 280 и член 281 от Наказателен кодекс, съпоставено с 2021 година Към наказателна отговорност са привлечени в качеството на обвинени 341 лица. От арестуваните за каналджийска активност лица на българо-турската граница са 191, на българо-сръбската граница – 94, на българо-румънската граница – 40, на българо-гръцката граница – 11, на въздушна граница – 3 и 2 на границата с Р Северна Македония, показват от Министерство на вътрешните работи.

През 2022 година в България са влезнали 979 776 украински жители, напуснали са 926 514 украински жители.

В резултат на добре планувана и целенасочена работа на чиновници на " Гранична полиция " е разкрита активността на незаконна група, набирала, склонявала и полово експлоатирала лица от дами.

По време на разбора на активността на Групово дело " Гранична полиция " вътрешният министър Иван Демерджиев уточни, че следва назначение на още 1260 гранични служители на реда, ще продължи и съдействието на министерството на защитата, както и поддържането на непрекъсната връзка с турската страна.

Демерджиев удостовери уверението за подпомагане от Европейската комисия за материално застраховане на 110 км от българо-турската граница – в региона на наземното и въздушно наблюдаване, както и за приемането на нови коли.

„ Ще бъдем безкомпромисни към присъединяване на чиновници в противозаконна активност, само че във всичко останало имате цялостната ми поддръжка, целият разполагаем запас на страната ще бъде впрегнат за потребностите на защитата на границата ", акцентира вицепремиерът и министър на вътрешните работи, представен от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

По думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е неотложно подобряването на връзката с останалите служби на министерството и реализирането на по-бърз продан на оперативна информация сред дежурните елементи. „ Ще подкрепим политическото управление за вашето по-добро материално застраховане, тъй като високо оценяваме напъните, които полагате всекидневно, ежечасно на границата “, съобщи основен комисар Тодоров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР