Мигрантският натиск на границата между Румъния и Сърбия е спаднал

...
Мигрантският натиск на границата между Румъния и Сърбия е спаднал
Коментари Харесай

Мигрантският натиск по румънско-сръбската граница е намалял наполовина през първите десет месеца на 2022 г.


Мигрантският напън на границата сред Румъния и Сърбия е понижен на половина през първите 10 месеца на 2022 година в съпоставяне със същия интервал на 2021 година, оповестява Главният инспекторат на румънската гранична полиция, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 861
" В съпоставяне със същия интервал на предходната година се следи понижаване на миграционния напън на границата със Сърбия с към 50 % за десетте месеца, което удостоверява както успеваемостта на подхванатите ограничения за надзор и наблюдаване на границата, по този начин и обстоятелството, че Румъния не се намира на главния маршрут, избиран от мигрантите, с цел да стигнат до Шенгенското пространство ", показва инспекторатът.

През първите 10 месеца на 2022 година граничните служители на реда са заловили над 4000 мигранти, които са се опитвали да влязат незаконно в страната, а над 5400 са хванати при опит да излязат незаконно от Румъния.

Инспекторатът показва, че са били хванати и към 470 души, които са взели участие по разнообразни способи в трафик на мигранти, а 175 са изпратени на съд като обвинени.

Що се отнася до националността на мигранти, болшинството от тях идват от страни като Индия, Бангладеш, Сирия, Афганистан, Пакистан, Ирак, Турция, Непал и Египет, сочат данните.

През първите 10 месеца на тази година в Румъния са влезели над 26 000 мигранти, посочи Главният инспекторат на граничната полиция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР