Мигрантският натиск на българо-турската граница е засилен, очакваме да нараства

...
Мигрантският натиск на българо-турската граница е засилен, очакваме да нараства
Коментари Харесай

Демерджиев: Мигрантският натиск се е увеличил 6 пъти за една година, но няма условия за притеснение

Мигрантският напън на българо-турската граница е засилен, чакаме да нараства и сме подготвени да противодействаме. Засега няма учредения за терзание.

Това съобщи пред Българска национална телевизия служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който инспектира българо-турската граница в зоната на отговорност на Гранична полиция Елхово.

Дерменджиев съобщи, че за същия интервал на предходната година миграционният напън се е нараснал близо 6 пъти, а съпоставено с предишния месец - към 24%. За първите седем месеца на годината е имало над 60 000 опита да бъде преодоляна границата. Предимно от хора от Сирия и Близкия Изток.

" Запознахме се със обстановката и проблемите. Засега няма никакви учредения за терзание. Наличните сили се оправят. Има командировани към 860 индивида от вътрешната част на страната - полицейски сили, които подкрепят на Гранична полиция. Внимателно, всекидневно следим картината и в случай че има смяна, сме подготвени да реагираме с спомагателни сили и с смяна в организацията ", сподели Дерменджиев.

Към днешна дата не се постановат спомагателни елементи, само че в случай че има смяна, ще реагираме неотложно. Динамиката на събитията постанова всекидневно да следим тези процеси, добави той.

Според Дерменджиев оградата е в положително положение, техническите уреди са изправни.

По отношение на предварителните избори, за които Дерменджиев ще дава отговор, сподели, че към този момент са влезнали в връзка с ЦИК и предстоят срещи при започване на идната седмица.

" Уверявам ви, че всичко, което съществува като положителни практики, ще бъде приложено. Но нашата упоритост е да заловим този път хора, които стоят зад този избор, а не просто да го възпрепятстваме, както се случваше досега. Не заради липса на предпочитание, а на задоволително потенциал в тази тенденция. Целта беше да се предотврати купения избор, към тази цел прибавяме да установим лица, които се занимават с това и да понесат съответна наказателна отговорност ", сподели Дерменджиев.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР