Мигрантският натиск на българо-турската граница е минимален, каза на брифинг

...
Мигрантският натиск на българо-турската граница е минимален, каза на брифинг
Коментари Харесай

МВР: Мигрантският натиск на българско-турската граница е минимален към момента

Мигрантският напън на българо-турската граница е най-малък, сподели на брифинг във Велико Търново основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев. Той уточни, че все още са регистрирани 28 случая за нелегално прекосяване на жители от трети страни. Според него българската страна има съвършени партньорски взаимоотношения с турските управляващи и с помощта на това са и положителните резултати.

„ Следим процесите, проучваме ги, за момента няма условия за терзания “, уточни той. По думите му за този интервал на предходната година натискът е бил по-голям, и това не е обвързвано с неприятните метеорологични условия. Държавата има проект за въвеждане на интегрирани системи за защита на държавната граница. От турска страна се организират също огромни интервенции за надзор на мигрантския напън, означи той.

На журналистически въпрос по отношение на убийството в столичния квартал „ Драгалевци “ основният секретар на Министерство на вътрешните работи уточни, че следствието ще бъде обективно, всеобхватно и всестранно. Ще бъдат изяснени всички въпроси, които директно касаят убийството и авторството на закононарушението и съпътстващите процеси, както и взаимоотношенията в фамилията и метода на развъждане на децата.

Във Велико Търново Коцев взе участие в годишния отчет-анализ за активността на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи през 2023 година През миналата година както тук, по този начин и в цялата страна е регистриран растеж на случаите на домашно принуждение, уточни той. На територията на Областната дирекция на полицията за предходната година са формирани 76 досъдебни производства за закононарушения в изискванията на домашно принуждение, те са с 24 повече по отношение на същия интервал на 2022 година, сподели старши комисар Димитър Машов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Ръст е регистриран при записаните телесни повреди, усилва се броят на неизпълнението на заповедите за отбрана от домашно принуждение, добави той. През предходната година са издадени общо 264 заповеди да отбрана от домашно принуждение, като от тях 102 са били за непрекъсната и 162 – за незабавна отбрана. Установените потърпевши от домашно принуждение през годината са 229 дами, 21 мъже и 61 деца, регистрират от полицията в града. По думите на старши комисар Машов на всички сигнали за домашно принуждение полицейските чиновници реагират неотложно, готови са и редица ограничения за предварителна защита./БТА

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР