Мигрантите се втурнаха през границата часове преди свързаните с пандемията

...
Мигрантите се втурнаха през границата часове преди свързаните с пандемията
Коментари Харесай

„Сега или никога“: Мигрантите се втурват към границата на САЩ преди изтичането на дял 42

Мигрантите се втурнаха през границата часове преди обвързваните с пандемията ограничавания за леговище да изтекат в четвъртък, като те се притесняват, че новите политики ще създадат доста по-трудно влизането в Съединените щати, предава „ Асошиейтед прес “.

В ход за почистване на претрупаните центрове за задържане , на сътрудниците на граничния патрул беше казано в сряда да стартират да освобождават някои мигранти с указания да се явят в имиграционна работа в Съединените щати в границите на 60 дни, съгласно американски чиновник. Служителят не беше акредитиран да приказва обществено по въпроса и даде информация на Асошиейтед прес при изискване за анонимност.

Администрацията на Байдън разкрива ограничения за подмяна на дял 42 , който суспендира правата за търсене на леговище от март 2020 година на съображение попречване на разпространяването на COVID-19 .

В сряда Министерството на вътрешната сигурност разгласи предписание , което прави извънредно мъчно всеки, който пътува през друга страна, като Мексико, да дава отговор на условията за леговище. Той също по този начин вкара полицейски час с GPS следене за фамилии, освободени в Съединени американски щати преди първичните инспекции за леговище.

В Матаморос, против Браунсвил, Тексас, мигрантите дойдоха на вълни в сряда, като се съблякоха, преди да слязат по стръмен бряг, стискайки найлонови торби, цялостни с облекла. Те постепенно газеха в реката, един мъж държеше бебе в отворен куфар на главата си.

От страната на Съединени американски щати те облякоха сухи облекла и си проправиха път през телената мрежа. Много се предадоха на управляващите , надявайки се да бъдат освободени, с цел да останат законно, до момента в който водят делата си в задръстените имиграционни съдилища, което лишава години.

Уилям Контрерас от Венецуела показа, че дял 42 е удобен за хората от неговата разрушена южноамериканска страна, откакто е чул, че доста преди него са били освободени в Съединените щати.

„ Това, което разбираме, е, че няма да пуснат никой различен “ , счита приятелят на Контрерас Пабло, който отхвърли да назове семейството си, тъй като възнамерява да пресече границата незаконно. Мъжът добави:

„ Това е повода за нашата неотложност да преминем през границата през днешния ден. “

Граничният патрул спря към 10 000 мигранти във вторник, един от най-натоварените дни до момента, съгласно американски чиновник, поискал анонимност, защото не е акредитиран да приказва обществено. Това е съвсем двойно повече от междинната дневна стойност от към 5200 през март, най-новите обществено налични данни, и покрай 11 000, които формалните лица в Съединени американски щати предвидиха, е горната граница на скока, който те чакат след дял 42.

Повече от 27 000 души са били в ареста на митниците и граничната работа на Съединени американски щати , сподели служителят, много над потенциала. През март 8600 са били в ареста.

На сътрудниците на граничния патрул беше подредено в сряда да стартират да освобождават мигранти във всеки граничен бранш, който доближи 125% от потенциала си за задържане с указания да се явят в имиграционната работа в границите на 60 дни. Освен това им беше подреден да стартират освобождението , в случай че междинното време в ареста надвишава 60 часа или в случай че 7000 мигранти са били задържани през цялата граница за един ден.

В Сиудад Хуарес, против Ел Пасо, Тексас, някои приюти за мигранти разполагаха с празни кревати , защото мигрантите напуснаха, с цел да преминат в Съединени американски щати. Енрике Валенсуела, който координира напъните за подкрепяне на мигрантите в щата Чихуахуа, сподели, че популацията на приютите за мигранти в града е половината от близо 3000 оставащи там преди няколко седмици.

В четвъртък към 400 мигранти се скупчиха при мощни ветрове, развяващи пясъка на брега на река Рио Гранде източно от Ел Пасо сред групи бойци от Националната армия на Тексас, изграждащи телени бариери. Двойка от Колумбия се приближи до жицата на концертината и попита дали могат да възпламенят огън, тъй като 10-годишно дете трепери в студа в пустинята. Повечето мигранти се скупчиха под тънки одеяла. Майор Шон Сторуд от Националната армия на Тексас акцентира, че неговите бойци са построили 17,4 благи (28 километра) телени бариери в този регион в опит да понижат всеобщите пресичания и са обяснили на мигрантите следствията от незаконното прекосяване . Сторуд признава:

„ Мигрантите в действителност не знаят какво ще се случи . “

Въпреки че Дял 42 попречи на мнозина да търсят леговище, той не докара до правни последствия, насърчавайки повторните опити. След четвъртък мигрантите са изправени пред възбрана за влизане в Съединени американски щати за пет години и вероятно наказателно гонене.

В същото време администрацията вкара необятни нови легални пътища в Съединени американски щати. До 30 000 души на месец от Хаити , Куба , Никарагуа и Венецуела могат да влязат, в случай че аплайват онлайн с финансов спонсор и влязат през летище. Центрове за обработка се отварят в Гватемала , Колумбия и другаде. До 1000 могат да влизат на ден през сухопътни пресичания с Мексико, в случай че си уговорят среща в онлайн приложение.

В Сан Диего повече от 100 мигранти, доста от които колумбийски фамилии, спяха под пластмасови брезенти сред две гранични стени, следени от сътрудници на граничен патрул, които нямаше къде да ги отведат за обработка.

51-годишният Албинос Леон купува пиле от търговци в Тихуана през решетки в стената, граничеща със Сан Диего, тъй като бисквитките, които сътрудниците дадоха на него, жена му и щерка им, ги оставиха гладни. Новината, че Заглавие 42 завършва, подтикна фамилията да предприеме пътуването в този момент.

„ С измененията, които вършат в законите, в този момент или в никакъв случай “ , безапелационен е Леон, който долетя до Мексико от Колумбия и мина през първата гранична стена, с цел да стигне до територията на Съединени американски щати.

Докато американски чиновници предвиждат повече пресичания, откакто дял 42 завърши в 11:59. следобяд EDT четвъртък — Президентът Джо Байдън сподели във вторник, че границата ще бъде „ безредна за известно време “ – някои не бяха сигурни. Сорая Васкес, заместник-директор на Al Otro Lado, застъпническа група, дейна в Тихуана, е на мнение, че прекосяването може да спадне незабавно, само че миграцията ще продължи.

Мигел Меза, началник на мигрантските стратегии за Catholic Relief Services, който има 26 приюта за мигранти в Мексико, пресмята, че има към 55 000 мигранти в граничните градове против Съединените щати. Повече идват всекидневно от юг, както и мигранти, експулсирани от Съединени американски щати назад в Мексико.

Кармен Хосефина Чарако, венецуелка, която дойде в Матаморос с порасналата си щерка, сподели, че е решена да продължи да пробва мобилно приложение на държавното управление на Съединени американски щати, с цел да завоюва място за влизане в Съединени американски щати на сухопътен пропускателен пункт. Търсенето надалеч надвиши предлагането, раздразнявайки доста новодошли. Чарако показа:

„ Хората, които преди малко идват, стартират да чуват историите на други, които са тук по-дълго и стартират да се тревожат. Например: „ О, ти си тук от четири месеца. Е, преди малко стигнах тук и ще пресека . “

Мигрантите натовариха някои градове в Съединени американски щати през последната година. Денвър стартира да вижда над 100 мигранти дневно, идващи с рейсове предходната седмица, активирайки център за незабавни интервенции. Градът се бори за място за заслон.

„ Числата са големи “ , посочи Алън Салазар, шеф на кабинета на кмета Майкъл Хенкок. Салазар пресмята, че към 9000 мигранти са минали през Денвър от късната есен, когато градът внезапно се трансформира в известна спирка за венецуелци и други.

Елиас Гуера, на 20 години, пристигна в Денвър предходната седмица, откакто чу, че това е гостоприемно място , където може да получи безвъзмезден автобусен билет до крайната си дестинация. След четири нощи в църковен подслон Денвър обезпечи автобусен билет за 58 $ до Ню Йорк. Той си потегли в сряда вечерта.

„ Тук е комфортно, безвредно е, има храна, има заслон, има тоалетни “ , сподели Гуера, до момента в който чакаше с десетки други мигранти в паркинг-гараж, където градът обработваше новопристигналите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР