Мигрантите са преминали границата с Турция, след това са прекарали

...
Мигрантите са преминали границата с Турция, след това са прекарали
Коментари Харесай

Прокуратурата и МВР с подробности за загиналите мигранти в София

„ Мигрантите са минали границата с Турция, по-късно са прекарали няколко дни в Ямболска област. След това са докарани в камион до София. 34 мигранти за в Националната следствена работа, разпитват се, оказва им се и здравна помощ “. Това съобщи шефът на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов.  

Той добави, че се води следствие, което без никакво подозрение ще покаже, кой е отговорен за гибелта на тези почтени жители. До момента има трима арестувани по закона за Министерство на вътрешните работи, към момента не са им повдигнати обвинявания. Претърсват се домовете на тримата арестувани, ще се направи разбор на отпечатъци, ДНК следи и различаване.

Те са арестувани в домовете им, където се претърсват следи от незаконна дейност-каналджийство.

Директорът на Национална полиция съобщи, че част от арестуваните са с досиета, а един даже е бил наказан с излежана присъда от пет месеца за каналджийство.  

Сарафов добави, че са направени тайници в камиона, с цел да може да бъдат прекарани хората, които за каналджийте са просто една стока, а в действителност става въпрос за човешки същества.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР