Мигрантите, приети в болница, след случая край Локорско, ще се

...
Мигрантите, приети в болница, след случая край Локорско, ще се
Коментари Харесай

Спас Спасков: Мигрантите ще се възстановят до седмица, но шокът от умиращи до теб е изключителен

Мигрантите, признати в болница, след случая край Локорско, ще се възстановят евентуално до седмица. Това изясни някогашният началник на „ Пирогов ” доцент Спас Спасков пред Нова телевизия.

Осемнадесет мигранти, умряли от задушаване, бяха открити в зарязан камион в софийското село Локорско през вчерашния ден. Други 34 млади мъже от афганистански генезис са настанени в столични лечебни заведения, множеството от тях са без заплаха за живота, само че има и няколко в по-тежко положение. Те са открити покрай камиона, обезводнени, мокри и премръзнали.

„ Те са били с извънредно лимитирано постъпване на О2. Не са имали опция и вода да пият, тъй че са мощно обезводнени. Вероятно не са се хранили и дни наред. Затова много от тях са в реанимации ”, изясни доцент Спасков.

„ Вероятно ще оцелеят тези, които дотук са оживели. Физическото възобновяване ще стане до седмица и на най-тежките. По-тежкото е възобновяване от този потрес. Те са умирали и са видели до тях другите умиращи. Това е извънреден потрес ”, разяснява доцент Спасков.

„ Реакцията на лечебните заведения беше бърза. Някога всички тези пациенти щяха да бъдат доведени в „ Пирогов ”, това щеше да натовари активността извънредно доста. В момента софийското опазване на здравето разполага с цяла серия лечебни заведения, които могат да окажат такава помощ. Някога мечтаехме да има такова разтрошаване на потока от пациенти. Сега това се случи – тези хора бяха настанени в 6 лечебни заведения. Бърза помощ очевидно има доста добър синхрон в работата си с всички тези лечебни заведения ”, разяснява доцент Спасков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР