Мигрантите прекараха коледната нощ, спяйки върху парче картон или пластмаса,

...
Мигрантите прекараха коледната нощ, спяйки върху парче картон или пластмаса,
Коментари Харесай

Мигрантската кервана в южната част на Мексико отбелязва Коледа, като се промъква напред

Мигрантите прекараха коледната нощ, спяйки върху парче картон или пластмаса, опънато под тента или палатка, или на голата земя.

Сутринта се събуждаше както нормално в 4 сутринта, с цел да стартира по-рано и да избегне най-лошата горещина, вървешком до идващия град, Huixtla, на 20 благи (30 километра).

Карла Рамирес, мигрант от Хондурас, която пътуваше с други възрастни и четири деца, стигна до Алваро Обрегон прекомерно късно в неделя, с цел да получи храната, раздавана от църквата. Така че трябваше да купят дребното, което можеха да си разрешат.

„ Беше тъжно: в никакъв случай, в никакъв случай преди не сме били на улицата “, сподели Рамирес. „ Нашата коледна вечеря беше малко мортадела, масло и домати, с тортила. “

Седемгодишният наследник на Мариела Амая не разбираше за какво би трябвало да прекарат Коледа по този метод. Амая, също от Хондурас, дърпаше ръката на изтощения си, непослушен наследник, до момента в който вървяха.

„ Те не схващат за какво би трябвало да вършим това, с цел да имаме по-добър живот “, сподели Амая. Нито пък правителст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР