Мигрантите, на които не беше разрешено да слязат от кораб

...
Мигрантите, на които не беше разрешено да слязат от кораб
Коментари Харесай

Мигрантите, блокирани на италиански кораб в пристанище на остров Сицилия, започнаха гладна стачка

Мигрантите, на които не беше позволено да слязат от транспортен съд на италианската брегова защита на остров Сицилия, започнаха гладна стачка, заяви в Туитър сенатор от италианската съпротива, представен от Българска телеграфна агенция.

"Току-що научих от пристанищната администрация, че на кораба "Дичоти " има напрежение и че мигранти са почнали гладна стачка ", написа Давиде Фараоне от Демократическата партия. "В резултат на това от съображения за сигурност визитите на кораба в израз на взаимност и за инспекция на място на изискванията бяха прекратени ", добави той.

119 мигранти бяха избавени преди седмица от "Дичоти ". Тринадесет души, които се нуждаеха от здравна помощ, бяха свалени на брега, а корабът с останалите 177 е на кей в Катания. Под натиска на филантропични организации италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини разреши в сряда 27 деца да слязат на брега. За останалите мигранти обаче той сподели, че ще останат на борда, до момента в който не бъдат поети от другите страни от Европейския съюз.

В Брюксел през днешния ден е свикана мини среща на върха с присъединяване на 12 страни от Европейски Съюз (т. нар. "ос на искащите "), която има за цел намирането на дълготрайно решение на казуса със спасяваните в Средиземно море мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР