Мигрантите на борда на кораба Алекс бяха свалени на брега

...
Мигрантите на борда на кораба Алекс бяха свалени на брега
Коментари Харесай

Мигрантите от кораба Алекс бяха свалени на италианския бряг

Мигрантите на борда на кораба " Алекс " бяха свалени на брега на южния италиански остров Лампедуза през нощта, съобщи Агенция Франс Прес.

В събота платноходката, употребена от италианската филантропична организация " Медитеранеа " , влезе в пристанището на Лампедуза и по този метод подцени възбраната, наложена от вицепремиера и министър на вътрешните работи Матео Салвини.
 
 italy ship БГНЕС

" Медитеранеа " заяви през днешния ден, че 41-имата незаконни мигранти , избавени в Средиземно море, най-сетне са получили позволение да слязат на брега на южния италиански остров, с цел да им бъде оказана нужната помощ.

Корабът " Алекс " обаче е запориран. Неговият капитан Томазо Стела е разследван за подкрепяне на незаконната имиграция .-->

Миналия уикенд транспортен съд на немска филантропична организация, " Сий уоч ", си проби път в пристанището на Лампедуза с 40 мигранти на борда, макар възбраната на Салвини . Постигнато бе компромисно съглашение, като пет други страни от Европейски Съюз - Германия, Франция, Португалия, Финландия и Люксембург - се съгласиха да си разпределят мигрантите. Капитана на кораба - германката Карола Ракете, бе задържана с обвинявания за оказване на опозиция на италианските национални управляващи и за подкрепяне на незаконната миграция . Многобройни митинги в нейна поддръжка продължиха и в събота в няколко немски града . Ракете бе освободена с аргумента, че тя е постъпила по този начин, с цел да избави човешки живот. Въпреки това, следствията по тези две обвинявания ще продължат.

Корабът " Алан Курди " на друга немска филантропична организация, " Сий ай ", с 65 мигранти на ръб а в това време се отхвърли да направи опит да влезе в пристанището на Лампедуза и се насочи към Малта.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР