Мигрантите, минаващи през България през последните три години, са афганистанци,

...
Мигрантите, минаващи през България през последните три години, са афганистанци,
Коментари Харесай

Атанас Русев: След Нагорни Карабах арменци могат да потърсят убежища в Европа

„ Мигрантите, минаващи през България през последните три години, са афганистанци, сирийци и мароканци. Има и дребни бройки от други страни “, сподели в предаването „ Тази събота и неделя “ по bTV Атанас Русев, шеф на програмата „ Сигурност “ в Центъра за проучване на демокрацията.

 

„ Миналата година доминираха жителите на Афганистан. През тази година повече стават сирийските жители. Едно от обясненията е протичащото се в Турция. Там предстоят избори. Антимигрантската изразителност е доста мощна в предизборната акция. И съпротива, и ръководещи споделят, че ще понижат броя на сирийските мигранти. Ердоган съобщи, че един милион сирийски бежанци ще бъдат върнати в Сирия “, добави той.

 

„ За мигрантите Европа не е единствено икономическо избавление. Европа предлага добра обществена мрежа, която се пробва освен да одобри мигрантите, а да ги интегрира, да стартират работа и да станат част т обществото. Това е тласък за мигрантите “, уточни Атанас Русев.

 

Според него след случилото се в Нагорни Карабах може да се чака арменски жители да търсят убежища в Европа.

 

„ Мигрантските рецесии не могат да бъдат решени с полицейски средства. Не можем да спрем всички хора, които бягат от спорове или тежка филантропична обстановка. Трябва да се търсят политически решения и механизми за подкрепяне на тези страни, които са най-засегнати от подобен вид спорове и одобряват голям брой бежанци “, добави специалистът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР