Мигранти отново се оплакаха, че пресекат ли българската граница, някой

...
Мигранти отново се оплакаха, че пресекат ли българската граница, някой
Коментари Харесай

Мигранти се оплакват в Турция: Влезем ли в България, започват да ни бият

Мигранти още веднъж се оплакаха, че пресекат ли българската граница, някой ги бие, тормози или ограбва. Подобни сигнали не бяха постъпвали от известно време, само че не щеш ли отново се появяват. Трима афганистанци и петима сирийци, пресекли турско-българската граница, са арестувани в Къркларели. Именно там те декларирали, че са пребити и ограбени от български служители на реда, съобщи БГНЕС.

От дирекцията по сигурността в турсския град оповестиха, че тримата бегълци са открити при превантивна инспекция на патрули на жандармерията в село до Къркларели /Лозенград/ и към този момент се намират в центъра за краткотрайно настаняване и екстрадиция. При разпитите мъжете споделили, че два дни по-рано са съумели да обхванат на българска територия, само че наши служители на реда са ги разкрили, нанесли им побой, взели им мобилните телефони и парите, и макар травмите им ги върнали в Турция. Мигрантите се укривали през целия ден в гората, когато на тях се натъкнала турската жандармерия.

По данни от локалната полиция нощес при опит да преминат в България са хванати още 12 души – 9 от Сирия, двама от Пакистан и един от Афганистан. Сред тях петима от сирийците са докладвали, че са били открити от българските граничари и също са бити и ограбени. Те са настанени за лекуване в държавната болница в Пънархисар.

През последните дни дирекцията по сигурността в Къркларели записва засилен напън на мигранти по границата. Само през днешния ден до обед турската жандармерия спря общо 86 мигранти при опит да преминат незаконно границата и да се трансферират в България, както и уредниците на трафика им. При инспекция на микробус в региона на Демиркьой са открити 20 мъже от Сирия и 3-ма от Пакистан. Шофьорът отказал да спре на стоп-палка, навлязъл в неразрешената военна зона и дружно с пасажера на предната седалка до него съумял да избяга. Продължава издирването на двамата, обвинени в трафик на бежанци. Микробусът е арестуван, наложена е санкция от 7 165 турски лири.

Афганистанец е бил тестван, до момента в който вървял пеш по пътя и ще би трябвало да заплати санкция от 2 507 лири поради неналичието на персонални документи.

В други микробуси, тествани също в региона на Демиркьой, са транспортирани 32-ма сирийци, както и група от 27 мигранти, измежду които 11 сирийци и 16 иракчани. Всеки от тях ще би трябвало да заплати по 2 507 турски лири санкция, отведени са в центъра за краткотрайно настаняване и ще бъдат върнати назад в страните, от които са пристигнали в Турция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР