Мигранти, на остров Лесбос протестират срещу ужасните условия в бежанския

...
Мигранти, на остров Лесбос протестират срещу ужасните условия в бежанския
Коментари Харесай

Мигранти протестират срещу лошите условия в лагера Мория

Мигранти, на остров Лесбос стачкуват против ужасните условия в бежанския лагер Мория и бавните процедури за обработката на документите им, написа електронното издание на Kathimerini.
Една жена е била ранена, до момента в който протестиращите бягали от мястото на митинга, с цел да не ги арестуват.
Група от към 250 души, най-вече от Афганистан, се събрали в град Митилини, с апели за „ независимост “ и крясъци „ Хора на Лесбос, съжаляваме! “. Полицията се намесила в митинга, с цел да предотврати блокирането на движенето. Протестиращите са били претенденти за леговище.
Според длъжностните лица на острова напрежението е поради по-строгите правила, въведени от държавното управление.
„ Те виждат, че законодателството е станало по-строго и процентът на отхвърлени молби се е нараснал и се опасяват да бъдат върнати в Турция “, съобщи Мариос Калеас, шеф на Службата по въпросите на убежището в Лесбос.
В понеделник полицията разгони със сълзотворен газ към 2000 претенденти за леговище, още веднъж най-вече афганистанци, които се пробваха да тръгнат към град Митилини и даже провокираха пожар, който обаче бързо бе овладян. В резултат на случая, поданици на село Мория излязоха с искане за закриване на лагера в Мория и засилени морски патрули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР