Мигранти и незаконно настанили сe са издигнали горящи барикади в

...
Мигранти и незаконно настанили сe са издигнали горящи барикади в
Коментари Харесай

В Италия разгониха мигранти сред горящи барикади

Мигранти и нелегално настанили сe са издигнали горящи барикади в изоставено учебно заведение край Рим, откакто на полицията е било подредено да разчисти мястото , оповестява " Асошиейтед прес ".

Обитателите са запалили гуми, матраци и отпадък , с цел да се опитат да възпрат полицейските елементи за битка с безредиците. Но управляващите са потушили пожара и са траяли с разгонването на хората.
 Гърция форсира депортирането на мигранти
Гърция форсира депортирането на мигранти

След идването на власт на новото дясно държавно управление

Полицията е употребила мобилни видеокамери в интервенцията дружно с договарящ, който е употребявал мегафон, с цел да каже на жителите на постройката: " Тези, които нямат нищо общо с това, фамилии, слезте. Можете да слезете, елате. Нищо няма да се случи . "

Вътрешният министър на Италия Матео Салвини, който пази крути ограничения против мигрантите, настоя, че Италия " няма толерантност " към всеки, който нелегално окупира изоставени здания . Той сподели, че постройката е рискова и излага на заплаха дамите и децата, които живеят там.

Представители на общинската администрация в Рим обявиха, че са обезпечили различни жилища на близо 200 души, които са наранени.

Рим има дългогодишна история на нелегално настанили се хора, като и италианци, и мигранти се оплакват от неналичието на налични жилища .

Броят на мигрантите, пресичащи централната част на Средиземно море на път за Европа, спадна внезапно през последната година, демонстрират данните на профилираната европейска организация " Фронтекс ", като през юни се оповестява за нарастване на прекосяванията през маршрута през Егейско море от Турция за Гърция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР