Мигранти и гръцката полиция влязоха в сблъсъци край бежанския лагер

...
Мигранти и гръцката полиция влязоха в сблъсъци край бежанския лагер
Коментари Харесай

Сблъсъци на мигранти и полиция до Солун

Мигранти и гръцката полиция влязоха в конфликти край бежанския лагер Диавата покрай Солун, оповестяват " Елефтерос типос " и Българска телеграфна агенция.

Маскирани мигранти са се пробвали да пробият полицейския кордон. За да ги отхвърлен, силите на реда са използвали химически средства, а мигрантите са почнали да хвърлят камъни и да палят пожари.

По-рано в лагера дойде рейс и микробус, с цел да вземат 44 души, които са се съгласили да се върнат в центровете за настаняване. Останалите не дават признаци, че имат желание да изоставен мястото на конфликтите.

Стотици мигранти се събират край Солун от четвъртък. Мигрантите изясняват, че се събират в отговор на неизвестен апел в обществените мрежи да тръгнат към границата със Северна Македония, която се намира на 60 километра оттова, с цел да продължат към Западна Европа. Вчера броят им доближи 2000.

В Атина през вчерашния ден десетки мигранти окупираха централната железопътна линия на града и седнаха на железопътните линии с апели Гърция да отвори границите. По-късно те се изтеглиха от гарата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР