Мигранти и гръцката полиция влязоха днес в нови сблъсъци край

...
Мигранти и гръцката полиция влязоха днес в нови сблъсъци край
Коментари Харесай

Полицията използва сълзотворен газ по време на сблъсъци с мигранти край Солун

Мигранти и гръцката полиция влязоха през днешния ден в нови конфликти край бежанския лагер Диавата покрай Солун, оповестява Българска телеграфна агенция. Маскирани мигранти още веднъж са се пробвали да пробият полицейския кордон. За да ги отхвърлен, силите на реда са използвали сълзотворен газ, а мигрантите са почнали да хвърлят камъни и да палят пожари.

По-рано в лагера дойде рейс и микробус, с цел да вземат 44 души, които са се съгласили да се върнат в центровете за настаняване. Останалите не дават признаци, че имат желание да изоставен мястото на конфликтите.

 Полицията употребява сълзотворен газ по време на конфликти с мигранти край Солун
© Alexandros Avramidis, Reuters

От четвъртък стотици мигранти се събират край Солун. Мигрантите споделят, че се събират в отговор на неизвестен апел в обществените мрежи да тръгнат към границата със Северна Македония, която се намира на 60 километра от там, с цел да продължат към Западна Европа. Вчера броят им доближи 2000.

В Атина през вчерашния ден десетки мигранти окупираха централната железопътна линия на града и седнаха на железопътните линии с апели Гърция да отвори границите. По-късно те се изтеглиха от гарата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР